Psykedelisk medicin kan ifølge ny forskning kurere depression

Der forskes mere og mere i psykedelisk medicin

Psykedelisk medicins potentiale til at behandle depression er ifølge nyere forskning større end hidtil antaget.

Et studie fra Imperial College i London viste, at 47 procent af forsøgspersonerne ikke havde symptomer på depression efter 5 uger i forsøget. Dette var vel og mærke i en forsøgsgruppe, der hidtil ikke havde havde haft gavn af traditionelle behandlingsmetoder.

Et amerikansk studie viste, at psilocybin (et psykedelisk stof) var i stand til med det samme og i meget høj grad at reducere depression og angst hos cancerpatienter. Og 7 måneder efter forsøget rapporterede 80 procent, at de havde bibeholdt de markante fremskridt.

Omkring 300-350 millioner mennesker verden over lider af depression, og 20 procent af dem har ikke gavn af eksisterende behandlingsformer. I Danmark rammes omkring hver 6. dansker af en depression, og lidelsen kan i det meste af Europa betegnes som en folkesygdom.

Dr James Rucker, Kings College i London

Kings College og Compass Pathways i Storbritannien er nogle af de mange forskningsinstitutioner, der fremover vil sætte store ressourcer af til forskning i psykedelisk medicin:

”Tidlige undersøgelser antyder, at en kobling af psykoaktiv medicin, såsom psilocybin, med understøttende pleje kan give en øjeblikkelig og vedvarende reduktion af depression efter en enkelt behandling,” forklarer Dr. Ekaterina Malievskaia fra  Compass Pathways “…Det fungerer ikke for alle, men vi håber, det vil hjælpe mange af de millioner af mennesker, der ikke reagerer på eksisterende behandlinger mod depression”

Dr James Rucker fra Kings College gætter på, at psilocybin vil kunne fås på recept indenfor 5 år.

I Holland findes uofficielle behandlings-retreats, hvor man allerede bruger de, i Holland legaliserede psilocybinsvampe for at overvinde forskellige lidelser. Ud over depression har psilocybin også vist sig virksom overfor PTSD og bruges desuden i forbindelse med tobak- og alkoholafvænning.

Forskningen i psykedelisk medicin har ligget stille i mange år, grundet en kobling til misbrugsmiljøet i 1960ér og 1970érne. Det ser dog nu ud til, at der verden over vil komme endnu mere forskning på området.

Professor Morten Kringelbach

Professor Morten Kringelbach fra Århus Universitet er en af de danske forskere, der lavet forsøg med såkaldt microdosing; forsøg med kontrollerede mængder af hallucinerende stoffer.

Microdosing benyttes af mange ansatte i de store tech-virksomheder i Silicon Valley, for at tænke mere klart og kreativt og øge deres produktivitet.

Selvom det for mange kan lyde meget fristende at afprøve microdosing, advarer de fleste forskere mod at eksperimentere selv. Dosis og fremgangsmåde er helt afgørende for at opnå gavnlige resultater. Langtidseffekter af microdosing er heller ikke ordentligt kortlagte endnu. Især mennesker med tendens til angst frarådes at eksperimentere selv.

 

Neurovidenskaben har dokumenteret, hvad det egentlig er der sker i hjernen, når den bliver udsat for microdosing. Bittesmå doser af LSD, eller psilocybin er af mange blevet udråbt som et vidundermiddel for vores hjerne. Læs mere om forskningen i microdosing i nedenstående artikel:

 

Kan microdosing gøre dig klogere og lykkeligere: Neurovidenskaben dokumenterer ny trend

Stop grubleriene og start med at leve: Ny terapiform har stor succes

 

Kilder: BBC, Kings College, positive.news, nyhedscentrum.dk, Politiken
 

 

 

 



BLIV MEDLEM og få adgang til alle vores artikler - Klik her