Aldi presser prisen på mælken

Kan det virkelig passe, at mælk skal være billigere end vand her i landet? Ja, det kan det, hvis man smutter en tur i Aldi, hvor priserne er presset helt i bund på netop mælken. Det er ikke alle de andre kæder, som eksisterer her i Danmark, der er enige i denne idé med den meget billige mælk.

”Dels synes vi, at det er grundlæggende forkert, at et kvalitetsprodukt som frisk dansk mælk skal sælges så billigt, at det koster det halve af en flaske vand. Dels mener vi ikke, at det er tyske discountkæder, der sætter prisniveauet for dansk mælk ved at sælge billig udenlandsk mælk i Danmark,” siger Coops informationsdirektør, Jens Juul Nielsen til Finans.dk.

Coop står bag Fakta, Irma, SuperBrugsen, Kvickly og Dagli’Brugsen.

I Dansk Supermarked er man af den holdning, at mælkepriserne i Aldi ikke er sammenlignelige med priserne i Dansk Supermarkeds butikker.

”Vi sælger i Netto, Føtex og Bilka udelukkende dansk mælk, fordi det er det, vores kunder efterspørger. Vil man have tysk mælk, kan man købe den i Aldi, men vi holder fast i dansk mælk fra dansk malkekvæg,” siger pressechef Mads Hvitved Grand til Finans.dk.

Dansk Supermarked omfatter Netto, Føtex og Bilka.

Det er ikke noget nyt, at mælkepriserne presses i bund herhjemme i Danmark. I august i 2015 valgte Netto, Bilka, Føtex og Aldi at sænke prisen på konventionel mælk med 45 øre. Dette var til stor fortrydelse for de i forvejen hårdt pressede danske mælkebønder.

Det er også set, at mælkepriserne er sat i vejret.Dette skete da discountkæden Rema 1000 gik i den modsatte retning og hævede priserne med 50 øre pr. liter. Det var sådan, at hver eneste halve krone skulle gå helt ubeskåret til de danske mælkeproducenter. Dette tiltag fik imidlertid megen kritik.

 
 

 

 BLIV MEDLEM og få adgang til alle vores artikler - Klik her