Als-Fyn Broen vil skabe ny udvikling

Det er de store visioner, der i øjeblikket tænkes, når store dele af Sydfyn og Als ønsker sig en bro mellem Fyn og Als .
Als-Fyn Broen vil række langt ud over de snævre grænser, der i øjeblikket præger den kommunale politik, som lige nu former både Sydfyn og Als.
De store visioner rækker langt ud over de to kommunale grænser.

Mange vil kalde broen mellem Als og Fyn for Broen til Europa. Med en bro ligger Flensborg og Faaborg mindre end 1 times kørsel fra hinanden, og dette vil kunne skabe store synergier, også mellem storbyen Odense og Flensborg. Flensborg regnes i dag for udkant i det nordtyske område. Med en Als-Fyn Bro vil koblingen mellem Flensborg og Odense danne en vækstakse, der vil bringe velstand til begge byer. Als-Fyn Broen er derfor i høj grad et vækstprojekt, der vil bringe ny udvikling til det der i dag betegnes som udkantsområder.

Als-Fyn Broen vil som en fast forbindelse mellem Als og Fyn kunne sikre, at det sydfynske og sønderjyske erhvervsliv vil kunne tiltrække højt kvalificerede medarbejdere, der vil strømme til fra de store uddannelsessteder som Syddansk Universitet og lignende uddannelses institutioner.

Denne udvikling kommer dog ikke af sig selv. Ildsjæle fra både Sydfyn og Sønderjylland har nu i flere år arbejdet ihærdigt på at skabe denne forbindelse. Foreningen Als-Fyn Broen, med stifter Mogens K. Nielsen i spidsen, har siden 2011 arbejdet på at sikre den folkelige opbakning til Als-Fyn Broen. Det er nu lykkedes i så høj grad, at foreningen nu tæller op mod 1400 medlemmer. Derfor er arbejdet nu også støttet op af Faaborg-Midtfyn og Sønderborg kommune, der efterhånden har set de store perspektiver i at binde de 2 landsdele sammen. Projektet er også støttet op af bestyrelsesformand i Danfoss, Jørgen Mads Clausen.

Der er i den anledning oprettet et formaliseret og professionelt samarbejde mellem kommunerne, og der er dannet en styregruppe og en komité, bestående af både erhvervsfolk og politikere, der fælles arbejder på at gøre drømmen om Broen til Europa til virkelighed. Det ser ud til at Mogens K. Nielsen og Foreningen Als-Fyn Broen har fået sat godt gang i det store projekt med at få skabt en fast forbindelse mellem Als og Fyn, og dermed kickstartet en positiv udvikling af Sydfyn og Sønderjylland.

 

 

Kilder: IMF, thenational.ae, financialpost.com, reuters, CNBC, finans.dk

 

 BLIV MEDLEM og få adgang til alle vores artikler - Klik her