Bo i eget hus for under 300 kr. om måneden

Der er i øjeblikket mulighed for at gøre sig en særdeles god handel, hvis man kigger efter hus i en disse kommuner: Lolland, Ærø, Lemvig, Tønder og Samsø.

Det har nemlig vist sig, at man kan sidde for under 300 kr. i måneden i et gennemsnitshus i disse fem kommuner.

Det lyder grotesk, og det er det jo på sin vis også. Boligpriserne er endnu ikke kommet op på 00´ernes højder, og det betyder altså, at det er muligt at sidde meget billigt i det.

Nøgle til husetDet er en analyse fra BRFkredit, der viser dette.

”Selv om opsvinget har spredt sig i det ganske land, er det endnu ikke i alle kommuner, at vækstmotoren er kommet i omdrejninger. Der er således store regionale forskelle, og der er mange kommuner, hvor boligpriserne endnu ikke har nået 00’ernes højder,” siger afdelingsdirektør i BRFkredit, Mikkel Høegh, ifølge Finans.dk.

Man skal dog ikke hovedløst lade sig friste af muligheden for at sidde billigt i et hus i en af de fem kommuner, da der hurtigt kan komme ekstraudgifter på, som får det hele til at se anderledes ud.

»Godt nok kan ydelsen presses under 300 kr. men der er tale om kommuner, der alle ligger langt fra storbyer og områder med høj koncentration af arbejdspladser. Når man køber et hus i en af kommunerne, hvor det er billigst, skal man dermed huske at medregne øgede transportomkostninger i budgettet. I nogle tilfælde vælges en løsning, der kræver to biler,« siger Mikkel Høegh.

Netop købet og ikke mindst driften af to biler kan hurtigt æde hele besparelsen.

»Den bedste måde at sikre mere luft i privatøkonomien, når man vælger at flytte til en pendlerkommune, er ved, at kun den ene part pendler,« lyder rådet fra Mikkel Høegh, ifølge Finans.dk.

 
 

 

 

Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil modtage de gode historier i din indbakke gratis.