Danske virksomheder ofre for IT-svindel

Det er ikke noget, der sker hver dag, men det sker nok oftere, end de fleste af os tror. Der er her tale om svindelnumre, hvor danske virksomheder bliver franarret mange millioner kroner, idet firmaernes interne sikkerhedsprocedurer ikke virker tilstrækkeligt godt til, at svindlerne bliver afsløret, inde det går galt.

Alene i de første seks måneder af 2016 er der blevet svindlet 92 gange – eller det er i hvert fald det antal, som de danske banker har kendskab til.

IT-kriminelle har altså dermed forsøgt at narre penge ud af danske virksomheder, og vi snakker samlet set om et beløb på 190 millioner, som er forsøgt at lokke ud af disse danske virksomheder. Dog er det ifølge Finansrådets undersøgelser, med bistand fra bagmandspolitiet, lykkedes at redde pengene i langt de fleste sager, så det samlede tab i 2016 trods alt begrænser sig til 60 millioner kroner.

”De her svindlere er topprofessionelle, de ved alt om den virksomhed, de angriber – hvilke firmaer der kunne være mulige opkøbsemner – og så udsøger de en medarbejder i organisationen, der har retten til at overføre penge uden at sidde helt oppe i toppen af ledelseshierarkiet”, siger bagmandspolitiets ansvarlige chef, fungerende politiinspektør Thomas Anderskov Riis, til Politiken.

Det er, ifølge politiinspektøren, ikke lykkedes at fange én eneste af de kriminelle, da de opholder sig i lande, hvor det er stort set umuligt at få fat på dem.

 
 

 

 BLIV MEDLEM og få adgang til alle vores artikler - Klik her