Lær at spille på trommer – Sådan kommer du i gang

TrommesætNogle gange er personen gemt næsten helt væk, andre gange er der mere fokus på trommeslageren, der sidder bag trommerne og holder rytmen. Der er imidlertid ingen tvivl om, at denne person, altså trommeslageren, har en meget vigtig rolle i den sammenhæng trommeslageren spiller i. Det værende sig alt lige fra rockbands som bigbands – man kommer ikke udenom, at trommeslageren er en af hovedpersonerne, når det kommer til at få musikken til at hænge sammen.

Der er skal øvelse til, førend man som trommeslager kan bidrage med en fast, tight rytme, som det resterende band kan læne sig op af. Og ja, selv efter megen øvelse, kan det smutte af og til – det sker for selv de allerdygtigste trommeslagere, og det er så her, at det er kunsten at komme tilbage igen, helst uden at nogen måtte opdage, at der skete en fejl.

Måske skal der godt nok en god portion øvelse til, førend man sidder på de helt store scener og giver den gas, men når det er sagt, så skal der bestemt lægges vægt på, at det skal være sjovt på vejen derhen. Der vil være tidspunkter, hvor det er svært, og hvor tungen skal holdes lige i munden, ligesom der vil være tidspunkter, hvor det måske kommer til at knibe med motivationen – også selvom man næsten kan se sig selv sidde på den helt store scene indenfor den nærmeste fremtid…

Der skal naturligvis en god portion lyst og motivation til, og den del af det kommer for mange efter at have set en dygtig trommeslager, der kan sit kram, i en eller anden sammenhæng. Måske har man været til en koncert med et fedt rockband, hvor man har set trommeslagerens udtryk, hvilket har givet en gejsten til selv at spille med i et rockband. Måske har man været forbi en trommebutik, hvor man har set et fedt trommesæt, som man måske ligefrem har fået lov til at prøve at sidde ved. Lige meget hvordan motivationen er kommet til en, så er det den, der skal bane vejen frem – også når det er svært og indviklet.

Der er et væld af gode grunde til at starte med at slå på trommer. Man lærer fx noget nyt, og det er sundt for kroppen og herunder hjernen at blive udfordret. Man kommer ud i nogle sociale sammenhænge, når man skal have undervisning, eller når man skal spille sammen med andre i et band. Der skal svedes bag trommerne, og det er jo i sig selv sundt at få sig rørt, så alt i alt er der nok gode grunde til at komme i gang med trommerne.

Der er som bekendt forskel på folk, og måske er du en af dem, der besidder et helt unaturligt naturtalent. I så fald er du heldig, at du har nemmere ved indlæringen bag trommerne end de fleste andre. For de fleste af os gælder det om at få noget undervisning så hurtigt som muligt, da det er den mest effektive vej frem, hvis du gerne vil lære at spille på trommer. Man kan faktisk godt lære sig selv en hel del, ingen tvivl om det, men der er dog også den ”fare”, at man lærer sig selv nogle uhensigtsmæssige teknikker, som faktisk kan gøre det sværere, end det behøves at være, at lære noget nyt hen ad vejen. Så ja, find dig en underviser, der kan lære dig nogle af de grundlæggende teknikker – det vil hjælpe dig meget fremover på din vej frem.

Når det kommer til valg af trommesæt, så er der ingen tvivl om, at der et langt stykke hen ad vejen gælder det samme her, som der gør med så meget andet: Man får det, som man betaler for. Selvfølgelig er det en stor fordel, hvis du allerede fra start har en god fornemmelse af, om det er jazz, rock, funk eller noget helt andet, som du gerne vil spille, da der findes trommesæt, som passer til hver af disse genre.

Afslutningsvis skal der lægges vægt på, at det selvfølgelig skal være sjovt at være trommeslager – og ja, det er lige meget, som du så spiller på trommerne derhjemme, eller om du øver med andre i øvelokalet. Så husk at have det sjovt med trommerne og undervisningen!

Du ønskes al mulig held og lykke på din vej hen imod at blive en dygtig, taktfast trommeslager.

Drumcity