Guitaren er populær – Vil du også lære at spille?

Guitaren har gennem lange tider været et særdeles populært instrument blandt unge, der gerne har villet lære at spille musik. Der er ikke noget at sige til, at guitaren er så populær, som den er. I mange bands ser man, at forsangeren har en guitar hængende over skulderen, og det er helt sikkert, at det er med til at give guitaren denne popularitet. Og så lyder det jo bare super fedt, når guitaristen giver en solo!

Der er altså tale om et instrument, der uden tvivl er populært, og det har helt sikkert også sin berettigelse, idet guitaren i mange sammenhænge er den, der giver melodien i musikken – det er simpelthen den, der er med til at gøre musikken til en ørehænger.

Hvis du har fået blod på tanden og gerne vil i gang med at spille guitar, så er det ligesom med så meget andet sådan, at øvelse gør mester. Det kan faktisk godt lade sig gøre, at lære sig selv at spille guitar, hvis blot man får en smule hjælp til at komme fra start. På nettet findes der et væld af muligheder for at få online undervisning i form af materiale, der kan hjælpe dig med at komme i gang med at lære de mest basale ting på guitaren. Den bedste idé at få undervisning af en musiklærer, der kan hjælpe dig med at komme i gang. Lige meget hvordan du vælger at komme i gang med guitarspillet, så skal der lægges en god portion hårdt arbejde i projektet, førend det rigtigt begynder at lyde, som det skal. Det er derfor vigtigt, at du har det sjovt undervejs, så du ikke mister modet for hurtigt.

Det er altså vigtigt at komme godt fra start, og det er ligeledes vigtigt, at du starter med at spille på en guitar af en nogenlunde kvalitet, da det vil være med til at give dig gejsten, der skal til, førend dine drømme om at blive en god guitarist kan gå i opfyldelse. En sådan guitar behøves ikke at koste det hvide ud af øjnene, så du kan altså godt komme i gang med guitarspillet uden at blive ruineret.

Der findes helt klart mange gode grunde til at påbegynde guitarundervisningen, idet der er forbundet mange glæder med musikken. Lige meget om det bliver til mere end at øve, så vil du opleve, at musikken giver dig meget igen. Og ja, det er en stor oplevelse, når man begynder at få guitaren til at give de rigtige lyde fra sig. Hvis du senere hen kommer med i en bandsammenhæng, så vil du for alvor få øjnene op for, hvor fedt det kan være at lave musik sammen med andre, der har samme interesse som dig selv.

Lige meget om du vælger den klassiske, spanske guitar, eller om du går direkte efter den mere energiske elguitar, så skal der som sagt lægges en portion arbejde i det at lære at spille på et nyt instrument. Al begyndelse er svær, og det gælder om at hænge i, men når først du er i gang med guitaren og har lært de mest basale ting, så vil du opleve, at det er fedt at øve sig på nye spændende greb, som kan give de fedeste lyde fra sig.

Du ønskes al mulig held og lykke på din vej hen imod at mestre guitarspillet.