Cykling giver god motion – men husk sikkerheden!

Sikkerhed på cykelCyklen er en rigtig god opfindelse, når det kommer til måder, hvorpå vi kan transportere os selv fra A til B. Det er bilen på sin vis også, men den er ikke gratis at køre i, og den forurener meget. Cyklen kan tit også være en hurtigere transportform, så længe man skal fra et sted til et andet inde i byen.

Cyklen er altså et godt transportmiddel, men der er også mange, der anvender cyklen til at motionere for at komme i bedre form. Der skal jo som bekendt trædes godt til, når man skal op ad de stejle bakker, og det kan her godt betale sig at have en cykel, der ikke er for gammel og tung. Mange af de nyere cykler er lettere end de gamle, da de er lavet af materialer, der vejer betydeligt mindre.

Det er vigtigt, at sikkerheden er i top, inden du begiver dig ud på vejene. Mange cyklister kører uden cykelhjelm, hvilket kan få alvorlige konsekvenser, hvis uheldet er ude. Cykelhjelmen er lavet for at beskytte din hjerne, og der er ingen tvivl om, at den gør det, som den skal – når altså den bruges! Der er stor forskel på cykelhjelme, og det kan godt betale sig at investere i en af de lidt dyrere, da der oftest opnås en større komfort, når man bruger en af de bedre cykelhjelme, der findes på markedet.

Når man som cyklist bevæger sig ud i trafikken, så er det vigtigt, at man kender til de regler, der gælder for cyklister på vejene. Det er især vigtigt, når det kommer til bykørsel, at man er bekendt med de forskellige færdselsregler. Mange af os kender godt til reglerne, der gælder, når man kører i bil, men der er flere ting, som man skal vide, når man sætter sig på cykel, som ikke er gældende for bilister – og omvendt naturligvis.

En anden ting, som er vigtig for din sikkerhed derude på vejene er ganske simpelt, at du koncentrere dig om at køre på cykel, når du kører på cykel. Mange hører musik, når de cykler, og det kan være et problem – både fordi man har svært ved at høre andre trafikanter, hvis musikken er høj, men også fordi man måske lige skal vælge et nyt nummer på playlisten, mens man cykler. Det er farligt ikke at være fokuseret, når man cykler derudaf, og der kan lynhurtigt opstå fare, som kan få ubehagelige konsekvenser, hvis ikke man er opmærksom.

Der er altså ingen tvivl om, at cyklen er genial – både til transport, til at komme i bedre form og til at få frisk luft. Men som beskrevet i denne artikel, så er det altså vigtigt, at du tager sikkerheden alvorligt, da den kan være farligt at se gennem fingre med. Men er du opmærksom på de ting, der kan være til fare for dig i trafikken, så er cykling helt sikkert både godt for krop og sjæl.