Domænenavne kan forvirre mere, end de gavner – Vi holder os til .com og .dk

Spørger man firmaet DotWhat, hvilken domæneendelse man skal vælge, når man vil have sig et nyt domæne, så er der ingen tvivl: Det er .com, der render med førstepladsen, når det kommer til domæneendelser. Der er dog ligeledes heller ingen tvivl om, at .dk står utroligt stærkt her i Danmark, ligesom .de gør det i Tyskland, .es gør det i Spanien osv.

De såkaldte GTLD-endelser, som der er blevet oprettet 1.000 nye af, gør det i mange tilfælde svært for virksomhederne at vælge rigtigt, når det nye domæne skal købes.

”Virksomheder er forvirrede over, hvad de skal købe, når der bliver registreret så mange nye domæne-typer. Man ved, hvad .com, .dk, .fr og .de står for. Derfor skal virksomhederne ikke bruge en masse penge på at brande nye navne,” siger Marcus Kocak, direktør i DotWhat til Finans.dk.

Der vil blive frigivet yderligere 1.000 endelser i løbet af de kommende par år, men det skal man ikke lade sig forvirre af, hvad man spørger Marcus Kocak.

”Når der kommer noget nyt, der er forvirrende, så tror jeg, at der vil være en tendens til, at man holder sig til det, man kender. Derfor tror jeg ikke, at de mange nye domænenavne vil komme til at dominere,” siger han.

Af de nye enderser er .xyz den mest populære sammen med .top.

”Xyz og top er populære ord, og derfor har mange domæneinvestorer set store muligheder for at sælge domænerne videre. Derfor ligger de så højt. Spørgsmålet er så, om de bliver populære blandt andre end domæneinvestorer,” siger Marcus Kocak.

 
 

 

 BLIV MEDLEM og få adgang til alle vores artikler - Klik her