DSB går ud af 2016 med underskud på flere milliarder

Grundet store nedskrivninger på de skandaleramte IC4- og IC2-togsæt kom DSB ud af 2106 med en kæmpe underskud, som er til at tage at føle på. Der er tale om et underskud, der lyder på 2.193 mio. kr. før skat. For at give en fornemmelse af nedgangen, kan det fortælles, at DSB kom ud af 2015 med et underskud på 580 mio. kr.

Det er store nedskrivninger på de skandaleramte IC4- og IC2-togsæt, der trækker resultatet for 2016 langt ned under nul. DSB foretog nedskrivninger på 77 IC4-togsæt for 2.058 mio. kr., mens der blev foretaget nedskrivninger på 23 IC2- og 5 IC4-togsæt for 673 mio. kr.

Ikke alene er der tale om et stort underskud, der er samtidig tale om, at alt for mange tog har kørt med forsinkelser i 2016.

Det er ikke tilfredsstillende for DSB, og der er da også allerede sket forbedringer.

»Det er ikke tilfredsstillende, at så mange DSB-kunder oplevede forsinkelser i 2016. Vi har iværksat en række initiativer for at sikre flere tog til tiden. I december 2016 og januar 2017 har DSB’s operatørpunktlighed på den baggrund ligget over kontraktmålet med staten. Selvom det er for tidligt at konkludere, peger det på, at vi er på rette kurs,« udtaler Flemming Jensen, adm. direktør i DSB, i forbindelse med regnskabet.
 
 

 

 

Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil modtage de gode historier i din indbakke gratis.


 Støt fri og uafhængig journalistik, så alle fortsat har adgang til væsentlig viden. Du kan her støtte med større eller mindre enkeltbeløb via MobilePay.