Endless Summer? – en rapport fra undergrunden

Den i weekenden netop overståede Endless Summer Festival blev afholdt sammen med Copenhagen Cable Parks 10 års jubilæum. Og det var et næsten perfekt match. De langhårede ”surferdudes og chicks” udstrålede, stort set uden undtagelse, filosofien ”Endless Summer is a state of mind”. En konkurrence på wakeboarding færdigheder med deltagelse af nogle af verdens bedste, kombineret med en undergrunds musikscene med internationale navne. Alt sammen med gratis adgang og ingen vanvittige priser på øl, vand og mad. Det hele var så ”laid back” og emmende af afslappet stemning, at selv konkurrencedeltagerne primært så ud til, at være kommet for at få en god oplevelse, snarere end for at vinde. Når de af og til missede deres halsbrækkende stunts var der ingen ærgrelse at spore. Tværtimod, store smil og vinken til publikum, og ofte dansende til musikken fra og til det kabel, der skulle trække dem rundt på vandet med 60-70 km i timen op ad ramper, tubes og andet der kunne laves tricks på. Det var ellers helt tydeligt top trænede sportsfolk, men filosofien syntes at være, at skal man præstere godt, skal man nyde det man gør… og under alle omstændigheder… alle kunne jo ikke vinde, så det var jo tåbeligt ikke i det mindste at nyde begivenheden, det gode vejr og folks reaktioner. Vejret var ellers skiftende, men som filosofien påbød, var solen tændt på den indre lystavle hele tiden. Alt kan og skal nydes, ellers præsterer og udvikler man sig ikke optimalt. Sympatisk og tankevækkende ide.

Musikken på festivalen er af dem selv beskrevet som alt fra psych, surf og garagerock til mere poppede og folkede toner. I sandet tæt ved scenen var der et skilt med spørgsmålet ”are you feeling groovy?”. Ligeså meget en opfordring fra folkene bag festivalen, der gerne vil genoplive optimismen og idealismen fra 1960érne og opfordre alle til at lade sig inspirere af, at ”Endless summer is a state of mind”.
Sol, hav, surf og BBQ og en flok hippier og realitetsfornægtende oplevelsesjunkier vil nogen måske sikkert mene. Men det var faktisk ikke indtrykket. Her var ingen der væltede rundt og var for fulde eller skæve. Alle var imødekommende og venlige overfor hinanden, og der var plads og overskud til de mange børn. Der var tilsyneladende mange studerende og folk der generelt havde rimeligt styr på deres liv. En lille undergrunds komsammen af ligesindede, engagerede og interesserede mennesker.

Det lå i luften, at der ikke var nogen egentlig modsætning mellem at være voksen og ansvarlig og samtidig dyrke den afslappede tilgang til tingene.Måske bedst udtrykt i festivalens egen formulering: ”be cool, spread the good vibrations and never stop looking for the perfect wave”.

Er man blevet mere interesseret kan man læse om det på de respektive websites:

https://endlesssummerfestival.com/

og

www.redbull.com/dk-da/events/red-bull-copenwaken-2017

og så er der i øvrigt mere konkurrence i wakeboard på højt plan den 17. juni i København.

Se festivalens video der kort opsummerer budskabet:

 

Nedenstående video er fra Copenwaken 2016

 
 

 

 BLIV MEDLEM og få adgang til alle vores artikler - Klik her