Er din smartphone blevet langsom? Prøv disse tricks

De fleste har sikkert oplevet, at deres førhen så lynhurtige mobil, nu slæber sig igennem de mest simple ting. Det virker nærmest som om alle mobiler kun har en meget kort effektiv levetid, trods gode processorer. Det skyldes til dels den hurtige teknologiudvikling, men der er heldigvis også en række simple ting du kan gøre for at speede din “gamle” mobil op igen. I slutningen af artiklen er der i øvrigt en nem genvej til at booste din mobil.

1. Ryd op i billeder og videoer og overfør dem evt. til din PC, eller en online tjeneste som Google Drev. Billeder og især video er meget tunge rent pladsmæssigt og oprydningen vil frigøre en masse plads på din mobil og gøre den hurtigere.

2. Ryd op i dine apps: Det er ikke småting der ligger på din mobil af apps du overhovedet ikke bruger. Disse bliver ofte installeret uden du er klar over det. De fleste er dog lette at fjerne igen. I Android skal man eksempelvis bare gå ind under “Indstillinger” og derefter “Apps”, og så fjerne dem man ikke bruger. Det kan frigive oceaner af plads, at lette din mobil for unødige apps og giver din mobil nyt liv.

3. Slet gamle beskeder: Du tænker måske ikke over det, men hvis du aldrig sletter dine beskeder, kan de komme til at optage en hel del plads – især hvis de indeholder billeder og videoer. For at undgå, at gamle beskeder optager plads på en langsom mobil, kan du sørge for jævnligt at slette gamle beskeder.

4. Slå evt. lokalitetstjenester fra: Lokalitetstjenester sørger for, at din smartphone altid kan finde din placering. Denne tjeneste er dog med til at gøre en langsom mobil endnu langsommere. Du kan slå lokalitetstjenester fra gøre under “Indstillinger” og dernæst “Placering” på Android.

5. Sluk din telefon: Det  kan lyde grænseoverskridende for nogle, men ligesom med en PC ellert Ipad har din mobil brug for at lukke ned og starte op jævnnligt for at fungere optimalt. Hvornår har du sidst slukket dine smartphone? Hvis du ikke kan svare på det spørgsmål, er det højst sandsynligt tid til at slukke den. Når du gør det, lukker du nemlig ned for alle de baggrundsprocesser, der tynger din smartphones hukommelse.

6. Rens Caches og Junk-filer (se nedenstående App). Når du spiller et spil, bruger apps, surfer på internettet, ser film m.m. på din Android-telefon eller tablet, vil det skabe caches og junk-filer. Disse caches og junk-filer bygger op over tid, og de spiser de din lagerplads nok til at bremse din Android-telefon eller tablet alvorligt ned.

En meget tilgængelig måde at rydde op i sin cache og booste sin mobils hukommelse, er bruge en lille gratis app, der hedder Avast Cleanup. Avast er oprindelig et meget anerkendt gratis antivirusprogram, men du kan nøjes med den lille Avast Cleanup som både kan rydde op i cache og apps ganske effektivt og speede din mobil op på andre måder. Faktisk kan Avast Cleanup også rydde op i dine fotos og videoer, men dette gøres nok bedst separat. Avast cleanup kan hentes i en gratis version på eksempelvis Google Play eller Itunes.

 

 

Kilder: IMF, thenational.ae, financialpost.com, reuters, CNBC, finans.dk

 

 BLIV MEDLEM og få adgang til alle vores artikler - Klik her