Folkeskolens ry er ikke optimalt

Det er positivt for de nye lærere, at det bliver lettere og lettere for dem at få nyt job, idet folkeskolelærere vælger at stoppe og finde et andet arbejde samtidig med, at optagelsen på læreruddannelsen er på sit laveste siden 1992.

Det ry, som folkeskolen har i dag, trænger til “en kærlig hånd”. Det er ikke noget godt ry, og det er naturligvis ikke godt for folkeskolen i sin helhed. Dette hænger mest af alt sammen med den nye skolereform samt lockoutet, der har været med til at give skolen et dårligere ry generelt.

På den anden side, så kan det være en fordel for de nye lærere, der kommer ud på arbejdsmarkedet, da det vil blive lettere for dem at finde et job, som de gerne vil have.

Institutchef, Asger Villemoes Nielsen, fortæller til JP.dk, mener, at det er kommunerne – og ikke uddannelsernes problem – at 41 procent af kommunerne ifølge tal fra KL i 2014 oplevede enten store eller nogle problemer med at rekruttere nye lærere.

Det ses især i de større byer, at der er et dalende søgetal på læreruddannelser. Det skyldes, at der er mange flere muligheder i de større byer ifølge siger Asger Villemoes Nielsen.

 

 

 

Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil modtage de gode historier i din indbakke gratis.


 Støt fri og uafhængig journalistik, så alle fortsat har adgang til væsentlig viden. Du kan her støtte med større eller mindre enkeltbeløb via MobilePay.