Husk feriepengene – 88 millioner kr. er ikke blevet udbetalt

Måske venter der dig en glædelig overraskelse i form af feriepenge, som du ikke vidste, at du havde til gode. Rigtig mange af os danskere snyder nemlig os selv for feriepenge, som vi har ret til at få udbetalt. Det kan ske på flere måder, og i denne artikel kan du sandsynligvis får styr på, om du har feriepenge til gode, og hvordan du får dem udbetalt.

Rent faktisk er det sådan, at vi herhjemme i Danmark hvert år går glip af 88 millioner kroner i feriepenge. Det er jo mange penge, og mange af dem burde også være udbetalt, mens en del af de 88 millioner ikke vil kunne betale sig at få udbetalt for dem, der er på overførselsindkomst.

I mange af de tilfælde hvor en borger er på overførselsindkomst, vil det nemlig være sådan, at borgeren blot bliver trukket i indkomsten, og på den vis ikke får noget ud af feriepengene.

”En del af de glemte feriepenge stammer fra folk på offentlig forsørgelse, som eksempelvis er blevet fyret. For dem kan det ikke betale sig at få udbetalt feriepengene, da de så bliver trukket fra overførselsindkomsten,” siger Søren Balslev, områdechef i Beskæftigelsesministeriets feriekontor, til TV 2.

I andre tilfælde handler det ganske simpelt om en forglemmelse, der gør, at feriepengene ikke når at lande på kontoen i rette tid, mens andre glemmer at tjekke, om feriepengene rent faktisk stemmer.

I 2016 fik Deloitte foretaget en analyse af Epinion, og den viste, at 40 pct. af danskerne ikke regner efter, om feriepengene eller ferietillægget passer.

På den måde snyder de mange danskere faktisk sig selv, da det ifølge Deloitte er helt almindeligt, at der sker fejl i udregningen af feriepenge.

”Som medarbejder har man ikke bare ret til feriepenge af ens grundløn, men også af tillæg, bonus og andre udbetalinger fra jobbet. Det er der arbejdspladser, der af og til glemmer,” sagde Lizette Jørgensen, leder af Deloittes Løn Service, i juli sidste år – ifølge Finans.dk.

Man har tre år til at gøre krav på sine feriepenge, fra de bliver frigivet. Bliver feriepengene ikke hævet inden da, går størstedelen af pengene til Arbejdsmarkedets Feriefond, mens resten bliver sendt tilbage til staten.

Sådan får du fat i dine feriepenge:

  1. På borger.dk kan du logge ind og tjekke, om du har optjente feriepenge til gode.
  2. Hvis du har feriepenge til gode, kan du søge om at få dem udbetalt.
  3. Er det FerieKonto, der udbetaler pengene, bliver de udbetalt til dig inden for fire hverdage. FerieKonto udbetaler dog tidligst pengene en måned før første feriedag. Er det derimod din arbejdsgiver eller en a-kasse, der udbetaler pengene, skal du henvende dig til den pågældende for at finde ud af, hvornår du kan få feriepengene udbetalt.
  4. Har du uhævede feriepenge, der blev optjent i 2015, skal du søge om at få disse udbetalt inden 30. september, for ellers bliver pengene overført til en feriefond, som du herefter skal tage fat i, såfremt du vil have pengene.

 

Har du været sygemeldt, og ikke haft mulighed for at afholde din ferie, kan du også få din feriepenge udbetalt.

 
 

 

 

Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil modtage de gode historier i din indbakke gratis.


 Støt fri og uafhængig journalistik, så alle fortsat har adgang til væsentlig viden. Du kan her støtte med større eller mindre enkeltbeløb via MobilePay.