Nye tal: Indvandring koster en Storebæltsbro om året

Hver femte der bliver født i Danmark har udenlandsk bagrund. Det viser de seneste tal fra Danmarks statistik. Der er sket en markant fremgang de seneste 10 år, og det kan have store samfundsmæssige og økonomiske konsekvenser.

Det er især gruppen af syriske kvinder, efterfulgt af gruppen med tyrkiske rødder, der skiller sig ud i statistikken. 21,6 procent af de fødte børn i Danmark er børn født af kvinder, der enten er indvandrere eller efterkommere.

“En sådan udvikling kan præge det danske samfund på flere måder”, siger befolkningsforsker og professor emeritus Poul Christian Matthiessen. Særligt indvandringen fra ikke-vestlige lande kan være en økonomisk udfordring for samfundet, vurderer han.

Pt. er den økonomiske belastning af samfundet fra ikke-vestlige indvandrere og efterkommere omkring 15-20 milliarder kroner, eller hvad der svarer til en Storebæltsbro om året.

En statistisk fremskrivning af befolkningsudviklingen har har vist, at i 2050  vil 20% af Danmarks befolkning være indvandrere og efterkommere.

 
 
 

 

 BLIV MEDLEM og få adgang til alle vores artikler - Klik her