Kæmpevindmøller der sparker røv – se videoer

vestaslindø (1)
Med sine 390 ton i toppen er nacellen til den 8 MW store vindmølle med 164 meter vingefang en stor sag, selv om den ikke syner af meget i en rungende stor hal på Lindøværftet.

Det er primært Vestas kæmpevindmøller, der nu sparker nyt liv i Lindø og Nakskov. Disse kæmpevindmøller er, med en højde på 220 meter og vinger på 80 meter, en af de kraftigste vindmøller i verden pt, og de sparker konkurrenterne af banen. Til sammenligning er Siemens maksimale vingelængde omkring 53 meter (Siemens måtte for nyligt fyre mange medarbejdere).

Vestas ansætter i første omgang 150 medarbejdere i produktionen og administrationen på Lindø, og dette får stor betydning for Fyn og især Munkebo. Det har en stor afsmittende effekt på resten af byens butikker og liv i det hele taget.

Den nye teknologi vil få betydelig økonomisk indflydelse på både Fyn og Lolland.

Vestas har fået en stor ordre fra et Tysk firma til at lave 56 møller til en havvindmøllepark. Havmølleparken ligger omkring 57 kilometer ud for Tysklands kyst i Nordsøen og skal dække elforbruget hos 460.000 tyske husstande. Den forventes at være i drift inden 2020.

I dag har mellem 2.200 og 2.500 medarbejdere deres daglige gang på Lindø – og det tal vokser altså nu. Så der bliver næsten lige så mange på Lindø som lige før værftets lukning.

(Kilde: Ingeniøren og Politiken)

De to nedenstående videoer viser imponerende billeder, bedrifter og tal; bl.a. er det samlede vingefang større end London-Eye, og bare en rotation af vindmøllen giver strøm nok til en husholdning i 29 timer.

 
 

 

 

Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil modtage de gode historier i din indbakke gratis.