Kærlighedshomonet oxytocin kan sandsynligvis kurere demens og alzheimers viser ny forskning

Kilde: Tokyo University of Science

Oxytocin kan sandsynligvis reducere plak på synapserne i hjernen

Forskere fra Tokyo University har ifølge et nyt studie opdaget, at oxytocin kan være en ny potentiel terapeutisk mulighed for kognitive lidelser såsom alzheimers og demens.

Forsøg med oxytocin viste, at det kan være nyttigt til behandling af – og måske endda kan vende degenerative lidelser i hjernen.

Da oxytocin blev tilføjet hjerner hos mus, fandt forskere, at signalevnen blev forøget. Ifølge forskerne kan oxytocin vende degenereringen af ​​synaptisk plasticitet forårsaget af amyloid beta-proteinet.

Undersøgelsen antyder, at signaler i hjernen, der blokeres, hvilket fører til demens, muligvis kan afblokeres.

Oxytocin frigives af hypofysen og er kendt for sin rolle i det kvindelige reproduktive system og for at inducere følelser af kærlighed og lykke. Det kan også øge indlæring og hukommelse.

Alzheimers forringer gradvist en persons hukommelse og kognitive evner, hvilket ofte resulterer i demens; nervecellerne (neuronerne) i en persons hjerne og forbindelserne mellem dem degenererer langsomt, hvilket forårsager alvorligt hukommelsestab, intellektuelle mangler og forringelse af motorik og kommunikation.

En af de vigtigste årsager til Alzheimers er akkumulering af et protein kaldet amyloid ß (Aβ) i klynger omkring neuroner i hjernen, som hæmmer deres aktivitet og udløser degeneration af hjernen.

Det banebrydende studie fra Japan viser, at oxytocin – hormonet, som almindeligvis fremkalder følelser af kærlighed og velvære, også effektivt kan vende nogle af de skader, der forårsages af amyloidplak i lærings- og hukommelsescentret i hjernen. Forsøgene har indtil videre kun været foretaget på dyr.

Alzheimers kan være dybt invaliderende

Undersøgelser viser, at plakklumper i hippocampus forstyrrer et bestemt kendetegn ved neuroner kaldet synaptisk plasticitet; hjernesynapsernes evne til at tilpasse sig forskellige niveauer af neurale aktiviteter over tid. Synaptisk plasticitet menes at spille en afgørende rolle i både læring og bevarelse af hukommelse.

Forskerne bag det nye studie antyder, at oxytocin kan gavne hjernen ved at vende skader forårsaget amyloid ß proteinet.

Forskere fandt også, at oxytocin i sig selv ikke har nogen indflydelse på synaptisk plasticitet i hippocampus, men det er på en eller anden måde i stand til at vende de dårlige virkninger af amyloid ß.

”Dette er den første undersøgelse i verden, der har vist, at oxytocin kan vende amyloid ß-inducerede svækkelser i  hippocampus hos mus,” skriver hovedforfatter Akiyoshi Saitoh i en pressemeddelelse fra Tokyo University.  “På nuværende tidspunkt er der ikke tilstrækkeligt tilfredsstillende medikamenter til behandling af demens, og nye terapier med nye virkningsmekanismer er efterspurgte”.

Der er lang vej endnu til et egentligt præparat til mennesker, men forskerne bag forsøget forventer at studiet åbner nye veje til udvikle præparater, der kan behandle demens forårsaget af Alzheimers.

 

Relaterede artikler:

Ny hjerneforskning: Din hjerne og person kan udvikle sig markant som voksen

Hjernen ændres direkte fysisk og målbart, når vi lærer nye begreber, griber nye muligheder, eller deltager i nye aktiviteter. Det nye er, at du er i stand til disse ændringer også som voksen…

Læs resten af …

 

Ny forskning: Medicin der kan stoppe aldring på vej

Medicinen blev først testet på mus, hvor gamle gråhårede mus pludselig fik ny skinnede pels, forøget muskelmasse og stærkere knogler….

Læs resten af …

 

 

Tung dyne kan bidrage til bedre søvnkvalitet og en god nattesøvn

En tung dyne kan ligefrem føles som et blødt kram og kan på denne måde hjælpe med til en bedre søvnkvalitet, så man har lettere ved at sove natten igennem….
Læs resten af …..

 

 

 

 

Kilder: Tokyo University of Science, sciencedirect.com, medicalnewstoday.com, goodnewsnetwork.org, sciencedaily.com, studyfinds.org.

 

 

 

 

 BLIV MEDLEM og få adgang til alle vores artikler - Klik her