Kør-selv-ferien er særlig populær hos danskerne

Der tegner sig et klart mønster, når det kommer til, hvad vi vælger, der skal ske i sommerferie. Rigtig mange af os danskere vælger kør-selv-ferien som den foretrukne rejseform.

Rigtig mange af os vælger sommerhuset som det foretrukne feriemål, når der skal afholdes sommerferie – og vi bliver gerne herhjemme i Danmark. Faktisk er hele 18 % af os tilhængere af denne form for ferie.

Dog er de fleste af vilde med at tage på kør-selv-ferie, som går ud på at pakke bilen og køre af sted mod udlandet. Dette vælger hele 20 % af os, så der er altså tale om en yderst populær ferieform, som vi danskere er vilde med.

”Det er ganske enkelt og ligetil at smide familien ind i bilen. Bortset fra motorvejskøerne, tyske pomfritter og et par småskænderier undervejs, er det en ferieform, der næsten ikke kan går galt,” siger Peter Mølkjør partner og forbrugerekspert hos Deolitte.

Der er dog også tale om, at flere og flere af os vælger mere utraditionelle rejseformer frem til kør-selv-ferien, som er så populær.

2 % af danskerne vælger således at tage på kultur- eller operarejse, og lige så mange vælger en rejse i gastronomiens tegn, ifølge Finans.dk.

Aktiv ferie afskrækker heller ikke danskerne. Faktisk er hele 9 % af os tilhængere af en aktiv ferie – herhjemme eller i udlandet.

 
 

 

 

Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil modtage de gode historier i din indbakke gratis.


 Støt fri og uafhængig journalistik, så alle fortsat har adgang til væsentlig viden. Du kan her støtte med større eller mindre enkeltbeløb via MobilePay.