Facebooks messenger åbner for pengeoverførsler

Facebooks messenger kommer sandsynligvis til at være en konkurrent til Nets og MobilePay i Danmark. Det skal indenfor den nærmeste fremtid være muligt at sende penge via Facebooks Messenger-app her i Danmark, ligesom det allerede er det i USA.

Det er et iværksætterfirma ved navn TransferWise, der har lanceret dette program, der altså gør det muligt at overføre penge mellem konti via Messenger-appen.

Tilbage i april 2016 åbnede Facebook muligheden for, at eksterne udviklere kunne lave chatbots til Messenger, hvilket blandt andet har gjort det muligt at overføre penge mellem konti via Messenger.

Det hele startede med, at firmaet TransferWise, der blev skabt i 2011 af de to estere Taavet Hinrikus og Kristo Käärmann, syntes, at der var for mange gebyrer på almindelige bankoverførsler samt, at det tog for lang tid.

”Vores mission i TransferWise er at skabe hurtigere, billigere og bedre internationale pengeoverførsler til alle. Udviklingen af vores chatbot til Messenger er et stort skridt i den rigtige retning,” siger Scott Miller, chef for internationale partnerskaber i TransferWise, til virksomhedens hjemmeside.

Ifølge Reuters har TransferWise en værdi på mere end 1 mia. dollars og tæller flere prominente investorer som skaberen af Virgin Group, Sir Richard Branson.

Det er desuden hensigten, med de nye betalings muligheder, at man kan lave “gruppebetalinger” via Facebook, når man eksempelvis skal dele en regning på en restaurant eller lignende.

 
 

 

 BLIV MEDLEM og få adgang til alle vores artikler - Klik her