Musikbranchen tjener milliarder til statskassen

Der er noget ved musikken! Og ja, det er der faktisk. Der er i hvert fald tale om en milliardindustri, som den danske samfundsøkonomi nyder godt af. Der er endda mulighed for at bygge videre på det, da der kan komme endnu flere penge i kassen ved hjælp af musikken.

“Den danske musikbranche er en milliardindustri, og det nyder den danske samfundsøkonomi godt af.”

Sådan lyder konklusionen i en ny rapport, Dansk Musikomsætning 2014, som Rambøll har foretaget for den danske musikbranche.

Det er hovedsageligt livemusikken, der bidrager til den store succes. Alene i 2014 stod livemusikken for 57% af omsætningen svarende til 3,9 milliarder kroner. Hele den danske musikbranche omsatte for hele 6,8 milliarder kroner.

Det skal siges, at hele 46% af omsætningen fra livemusikken kommer fra indtægtskilder såsom salg af mad og drikker ved koncerter og lignende.

Også salg af musik, herunder indtægter fra download, radio og cd-salg, genererede 2,6 mia. kr. i 2014. Det skal ligeledes nævnes, at musikeksporten bidrog mærkbart til omsætningen.

Der er ingen tvivl om, at denne omfattende branchestatistik er vigtig, hvis man spørger Gramex´ underdirektør Thomas Maagaard Dyekjær:

»Det skal vi bygge videre på, når vi også fremadrettet vil synliggøre musikkens reelle økonomiske værdi for samfundet,« siger han.

 
 

 

 BLIV MEDLEM og få adgang til alle vores artikler - Klik her