Musikbranchen tjener milliarder til statskassen

Der er noget ved musikken! Og ja, det er der faktisk. Der er i hvert fald tale om en milliardindustri, som den danske samfundsøkonomi nyder godt af. Der er endda mulighed for at bygge videre på det, da der kan komme endnu flere penge i kassen ved hjælp af musikken.

“Den danske musikbranche er en milliardindustri, og det nyder den danske samfundsøkonomi godt af.”

Sådan lyder konklusionen i en ny rapport, Dansk Musikomsætning 2014, som Rambøll har foretaget for den danske musikbranche.

Det er hovedsageligt livemusikken, der bidrager til den store succes. Alene i 2014 stod livemusikken for 57% af omsætningen svarende til 3,9 milliarder kroner. Hele den danske musikbranche omsatte for hele 6,8 milliarder kroner.

Det skal siges, at hele 46% af omsætningen fra livemusikken kommer fra indtægtskilder såsom salg af mad og drikker ved koncerter og lignende.

Også salg af musik, herunder indtægter fra download, radio og cd-salg, genererede 2,6 mia. kr. i 2014. Det skal ligeledes nævnes, at musikeksporten bidrog mærkbart til omsætningen.

Der er ingen tvivl om, at denne omfattende branchestatistik er vigtig, hvis man spørger Gramex´ underdirektør Thomas Maagaard Dyekjær:

»Det skal vi bygge videre på, når vi også fremadrettet vil synliggøre musikkens reelle økonomiske værdi for samfundet,« siger han.

 
 

 

 

Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil modtage de gode historier i din indbakke gratis.