Postvæsnet kæmper for overlevelse

Den seneste udvikling i PostNord med underskud i milliardklassen er nu så alvorlig, at en professor kalder krisen i Postnord for “ekstremt alvorlig”.

“Skal det danske postvæsen overleve, må politikerne på banen og træffe hårde beslutninger, siger Per Nikolaj Bukh, der er professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet. Krisen i PostNord er usædvanlig dyb, fordi den ikke bare er affødt af nogle konkrete problemer i driften. Derimod er det noget strukturelt og helt fundamentalt, nemlig at der bringes for få breve ud.

Det er ledelsens ansvar i første omgang. Men reelt set er det jo politikernes ansvar, fordi det handler om deres ønsker til postudbringning i Danmark, hvor meget porto vi vil betale, og den konkurrence vi ønsker i samfundet, siger professoren.

– Man kan effektivisere og rationalisere, men det håndtag er næsten kørt helt i bund, og der er ikke meget at hente der. Der er grænser for, hvor hurtigt man kan dele post ud, siger Per Nikolaj Bukh.

Professoren udtaler til Ritzau: “Det er relativt håbløst, men man bliver nødt at se på, om man kan forvente, at alle dele af landet får leveret post på lige fod. Den beslutning er jeg ikke sikker på, at politikerne er modne til at tage.
 
 

 

 BLIV MEDLEM og få adgang til alle vores artikler - Klik her