Prince er død – men hans musik lever endnu

Prince, der blev fundet død i sit hjem i Minneapolis, Minnesota i april 2016, havde gemt sin endnu ikke udgivne musik i sin kælder under huset, som han boede i. Der var tale om, at musikken var blevet låst inde bag en tyk ståldør, som måtte bores op, idet Prince var den eneste, der havde koden til døren.

Dette giver nyt liv til de mange Prince-fans verden over.

Det vides endnu ikke, hvad musikken er blevet solgt for, men sikkert er det, at Universal Music netop har købt rettighederne til meget af den musik, som Prince gemte i sine private arkiver.

Universal Music har indgået en aftale med boet efter Prince og NPG Records, der er et pladeselskab, der var ejet af Prince, om at købe musikken. Det skriver Universal Music i en pressemeddelelse.

Ikke alene er der tale om, at Universal Music køber gemmerne fra kælderen, nej, de får samtidig rettighederne til de 25 album, som Prince har udgivet gennem NPG.

Prisen for den endnu ikke udgivne musik lød på 239 millioner kr., da den blev sat til salg, men det vides ikke, hvor meget Universal Music har betalt samlet set for fraklip, demoer og hundredvis af timer af liveoptagelser og koncertoptagelser fra hele Princes karriere samt rettighederne til de 25 album.

Der er noget at se frem til for de mange Prince-fans verden over. Ikke mindst fordi den endnu ikke udgivne samling, ifølge amerikanske medier, skulle indeholde en deluxe version af kæmpehittet  Purple Rain.
 
 

 

 BLIV MEDLEM og få adgang til alle vores artikler - Klik her