Raketfart kan reducere rejsetider markant

Raketfart
Det skal være muligt at komme fra A til B med 27.000 km/t. Men hvad med sikkerheden og komforten?

Hvis man skal tro den nyeste teknologi, så er det ved at være slut med at sidde i flyveren i flere timer for at komme fra A til B – i hvert fald vil det godt kunne betale sig at anvende denne form for transport ved længere rejser, hvor man ellers vil skulle flyve i mange timer fra eksempelvis New York til Paris. Denne rejse vil med denne nye ”Earth-city-to-Earth-city” tage ca. 30 minutter. Det er dårligt til at tro, at det vil kunne lade sig gøre, men ikke desto mindre, så er det, hvad Elon Musk, der er CEO ved SpaceX, fremlagde på en konference.

Space Exploration Technologies Corporation (SpaceX), som er opstartet af Elon Musk, fremlægger sine vilde planer for fremtidens måder at rejse på. SpaceX var egentlig oprindelig baseret i El Segundo, men i dag ligger hovedkontoret i Hawthorne, California, USA.

Vi skal tilbage til 2002 for at finde dagen, hvor SpaceX blev skudt i gang af Elon Musk. Fire år senere skød han 100 millioner dollars i firmaet ud af egen lomme, så der er altså tale om et foretagende, som han tager yderst seriøst. Elon Musks succes med Tesla underbygger også, at det godt kan betale sig at lytte til ham, når han kommer med disse fremtidsplaner for standarderne, når det gælder rejsetider.

Der er ingen præcis tidshorisont på projektet, som uden tvivl vil kunne komme til at betyde rigtig meget for vores måde at se verden på, men det ser ud til, at der skal anvendes nogle af de samme fremgangsmåder, som ved de fremtidige BFR-teknologier, der er sat til at skulle laves indenfor de nærmeste 6-9 måneder. BFR er en særlig måde, hvorpå man kan fremstille raketter, der kan opnå meget høje hastigheder.

Der er altså tale om, at Elon Musk vil gøre det muligt for almindelige mennesker at rejse rundt omkring i verden på ”rekordtider”, som de de færreste af os ville have troet muligt. Det er planen, at raketterne skal flyve med en makshastighed på 27.000 km/t.

Som det kan ses i videoen, så er det Elon Musk´s plan, at passagererne skal fragtes ud til raketten ved hjælp af en båd, og derefter afsted i raketten med 27.000 km/t. Det er meningen, at en sådan raket skal kunne rumme op til 200 personer, og det er ikke Elon Musk´s plan, at det skal være dyrere at flyve med raketten, end det er at flyve på en almindelig billig ”økonomi billet”.

 

 

Mange vil nok spørge til sikkerheden, og vil folk gå på kompromis med komforten? Væsentlige spørgsmål, da der nok ikke er nogen tvivl om, at man ved disse hastigheder udsætter kroppen for en del stress.

Det er et projekt spændende at følge, som Elon Musk og SpaceX har på tegnebrættet. Der er ingen tvivl om, at mange af os gerne vil opleve denne ”Earth-city-to-Earth-city-teknologi”, men er vi også villige til at sætte sikkerheden og komforten over styr – eller vil det simpelthen kunne lade sig gøre at få det hele med i denne pakke, som Elon Musk har i tankerne.

 

 

 

 

Kilder: IMF, thenational.ae, financialpost.com, reuters, CNBC, finans.dk

 

 

Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil modtage de gode historier i din indbakke gratis.


 Støt fri og uafhængig journalistik, så alle fortsat har adgang til væsentlig viden. Du kan her støtte med større eller mindre enkeltbeløb via MobilePay.