Redaktionens udvalgte artikler 2018. Del 1 af 2

2018 lakker mod enden, og vi vælger af 2 omgange de bedste og mest læste artikler i det forgangne år.

I denne omgang er det så forskellige emner, som revolutionerende neurovidenskab, lykkesforskning, livets opståen i banebrydende video, og ikke mindst hvordan de store tech-firmaer manipulerer vores tid temmelig udspekuleret.

God fornøjelse og god jul

Neurovidenskaben redefinerer vores psyke: Vores sind er fladt og utroligt fleksibelt

Det har længe ligget som en forventning, at neurovidenskabens nye fund, kan give os nogle mere præcise og evidensbaserede svar på, hvordan vores sind fungerer.

Nick Chater, neurovidenskabsmand og psykolog, giver i sin nye bog; The Mind Is Flat – The Illusion of Mental Depth and the Improvised Mind, et nærmest banebrydende nyt bud på, hvordan vores sind virker. Vores hjerne og sind fungerer ifølge forskningen noget mere simpelt end vi tror, og det kan sandsynligvis være til stor hjælp at vide dette…  Læs mere her

 

Yales mest populære kursus nogensinde handler om lykke – nu er det gratis for alle

Det startede med en håndfuld studerende i psykologi, i Laurie Santos dagligstue; nu tager over 1200 studerende kurset på Yale universitetet. Resultaterne og efterspørgslen har gjort, at kurset nu er blevet gjort offentligt tilgængeligt og gratis for alle online.

De studerende i USA er, ligesom vores unge i Danmark, stressede og deprimerede i et omfang, man ikke har set det før… Læs mere her

 

Se livet opstå på 3 minutter i banebrydende video

Ny teknologi viser et utroligt indblik i livets opståen. Fotograf og forsker, Alexander Tsiaras har i samarbejde med bl.a. NASA og Yale Universitetet været med til at producere denne fascinerende visualisering af livets opståen og udvikling, via bl.a. en ny scanningsteknologi.

Alexander Tsirias, der selv har arbejdet som koder for NASA, blev så overvældet af de strukturer og den geniale kodning der ligger i vores kroppe, at han går så langt som at kalde det guddommeligt, som han forklarer efter visualiseringen i ovenstående video. Se med her

 

Techdesignere bruger tankemanipulering for at stjæle din tid

Har du helt gennemskuet, hvorfor så mange af os bruger  meget tid på nettet, Facebook, Snapchat o.l. hver eneste dag? Tid som vi kunne bruge uendeligt mere konstruktivt, hvis vi ikke blev udsat for techgiganternes evige og temmelig udspekulerede manipulation af vores tanker og tid.

Tristan Harris, der er blevet kaldt ”det tætteste på en samvittighed  Silicon Valley” har, har selv tidligere arbejdet med at manipulere vores tanker i en bestemt retning. Han beskriver, hvordan en lille håndfuld mennesker hos en lille håndfuld firmaer, dagligt styrer og manipulerer milliarder af menneskers tid hver dag… Læs mere her

 

 

 
 

 

Kilder: IMF, thenational.ae, financialpost.com, reuters, CNBC, finans.dk

 

 

Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil modtage de gode historier i din indbakke gratis.


 Støt fri og uafhængig journalistik, så alle fortsat har adgang til væsentlig viden. Du kan her støtte med større eller mindre enkeltbeløb via MobilePay.