Redaktionens udvalgte artikler 2018. Del 2 af 2

Denne sidste omgang udvalgte artikler handler om demokratiets fremtid, gode og mindre gode klimanyheder, de ufattelige konsekvenser af kvantecomputere, og sidst men ikke mindst det gode liv.

Kan vi se enden på demokratierne?

Ifølge meningsmålinger er tilslutningen til de vestlige demokratier stærkt dalende.
Vi ser en Trump i USA, en Erdogan i Tyrkiet, en Putin i Rusland og flere østeuropæiske lande har i de senere år også vist klare tegn på svækkelse af deres demokrati.

Men er vi på vej væk fra den demokratiske styreform, der efter manges mening har fejlet i at tackle alvorlige problemer som bl.a. klima, migration og velfærd? 

Læs mere her…

 

Pas på de flyvende insekter: De er ved at forsvinde

Hvem står lige og savner myg og fluer en dejlig sommerdag? Sandsynligvis kun de færreste af os, men det kan vi komme til…

En stor tysk undersøgelse viste for nyligt, at den samlede biomasse af flyvende insekter er reduceret med over 75 procent gennem de sidste 3 årtier. Tallene er desværre med al sandsynlighed helt repræsentative for Danmark.

Læs mere her…

 

Antarktis grundfjeld hæver sig og det kan måske redde os fra havstigninger

 

Danske forskere fra DTU står bag står bag en opsigtsvækkende, ny rapport om hastigt stigende landstigninger i Antarktis.

Den overraskende gode nyhed er, at disse stigninger efter al sandsynlighed vil betyde reducerede havvands stigninger på den nordlige halvkugle og mindre afsmeltning af isen i fremtiden.

Læs mere her…

 

Beviser kvantecomputere eksistensen af parallelle universer?

Der er en lang række fremtrædende fysikere, der argumenterer for, at paralelluniverser er den logiske konsekvens af det, der f.eks. foregår i en kvantecomputer. Kvantecomputere kan lave beregninger på sekunder, der ville tage almindelige computere milliarder af år at beregne. Succesrige kvantecomputere er i fuld udvikling også i Danmark, og det får måske indflydelse på den måde vi opfatter verden på fremover.

Læs mere her…

 

Dyrk dit eget kød i køkkenet

Flere og flere virksomheder begynder at producere kød i laboratorier, som en måde at bekæmpe drivhusgasser, overfiskeri og fremme dyrevelfærd.

Det vurderes af professor Mark Post, der opfandt den første laboratoriedyrkede hamburger, at vi snart også selv vil kunne gøre det i vores eget køkken.

Læs mere her…

 

 

Det gode liv: Hvordan kommer man derhen?

Alle vil gerne leve det gode liv. Det er vel i bund og grund det vi stræber efter. Men hvad består det egentlig af, og ikke mindst, hvordan kommer vi dertil?

Det er selvfølgelig til enhver tid et individuelt spørgsmål. Alligevel er der visse overordnede egenskaber, der er kendetegnende for det gode liv. 

Læs mere her med ønsket om et godt nyt år med det gode liv …

Redaktionen

 

 

 

 
 

 

Kilder: IMF, thenational.ae, financialpost.com, reuters, CNBC, finans.dk

 

 BLIV MEDLEM og få adgang til alle vores artikler - Klik her