Robot laver parkour: Robocop og hjælper

Se nedenstående video af den atletiske robot, Atlas, der laver imponerende parkour, løber en tur og laver baglæns salto. Robotvirksomheden, Boston Dynamics, forbløffer endnu en gang verden med sine robotter og afslører en snarlig fremtid med robotter, der er stærkere og mere adrætte end mennesker, – og derfor kan bruges i et utal af funktioner.

 

Den Robocop-lignende robot har gennemgået en utrolig udvikling på ganske få år. Det har i mange år været en voldsom udfordring for robotudviklere, at få robotter til at gå på to ben, men nu ser der ud til at være kommet et gennembrud, der ovenikøbet overgår mennesket.

Sikkerhedsrobot fra Knightsscope

Denne udvikling går kun en vej, og der skal ikke meget fantasi til et forestille sig, hvad robotter er i stand til om bare fem år, når udviklingen bevæger sig så stærkt.

 

Robotter til patruljering og kamp

I Japan er de langt fremme med robotter, der kan tage sig af plejeopgaver i ældre -og sundhedssektoren. Et hold danske forskere fra SDU har lige vundet VM i robot, der går ud på at lave robotter, der kan løse industriens udfordringer ved at automatisere komplekse opgaver, som f.eks. at samle emner, der ligger tilfældigt i en kasse.

Det drejer dog ikke kun om, hvad robotterne kan i industrien fremover. Der findes allerede i dag robotter, der bliver brugt til at afpatruljere indkøbscentre, parkeringspladser og kontorbygninger. Selvom de i dag ikke er særligt skræmmende, så forestil dig morgendagens Atlas, 2,5 meter høj, 200 kg og med uanede kræfter. Der vil man nok gerne vide, hvem der sidder med fjernbetjeningen, eller hvad robotten er kodet til?

Boston Dynamics har også været nævnt som leverandør til den amerikanske hær, og Atlasrobotten lavet om til en kamprobot, kunne være en både sandsynlig og skræmmende side af robotudviklingen.

Udviklingen af deciderede kamprobotter er en international bekymring, som forskere verden over opfordrer politikerne til at tage meget alvorligt.

Robotudviklingen kan være en kæmpe hjælp for mennesker, men har desværre også nogle bekymrende aspekter, som kræver at blive adresseret før det er for sent.

At robotindustrien er så langt fremme med at lave fleksible og adrætte robotter kan dog også have sine morsomme sider som hjælperobotten Spot Mini viser; ud over at hente ting til dig kan den også danse, – og det ret godt endda.

 

 

 

Relaterede artikler:

Førende forskere: International lovgivning omkring dræberrobotter haster

 

Kunstig intelligens overhaler mennesket om 10 år

 

 
 

 

Kilder: IMF, thenational.ae, financialpost.com, reuters, CNBC, finans.dk

 

 

Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil modtage de gode historier i din indbakke gratis.