Rumeventyret 2018 starter her: Starman på vej til Mars og videre i en Tesla Cabriolet

Elon Musk har sendt en Tesla cabriolet ud i rummet, og rumpassager og bil passerede Mars kredsløbet den 2. november efter en ni måneder lang rumfærd. Starman, som astronaut-dukken hedder, crusier rundt i rummet og optager samtidig de flotteste rumbilleder og video, som du kan se i nedenstående video. “Starman” er i øvrigt en reference til David Bowie-sangen af samme navn. Bilen tog en tur ud i rummet med SpaceX’s Falcon Heavy raketten som et genialt reklamestunt for SpaceX og deres Mars rumprojekt. Rumpassageren er nu på vej videre til “restauranten ved enden af universet” som Elon Musk beskriver det med en reference til “bogen Hitchhikers Guide to the Galaxy”.

 

Instrumentbrættet i displayet viser “Dont Panic”. Se med i den fantastiske video:

 

Falcon Heav-raketten er lidt af et monster med 27 motorer og en kraft på mere end 18 jumbojets til sammen. Det er denne raket, der er vil gøre drømmen om rumrejse til Mars mulig. Boostermotorene returnerer til jorden, lander vertikalt og kan derefter restaureres og bruges igen. En omstændighed, der i øvrigt har gjort det muligt at lave interkontinentale flyvninger med raketfart, hvor en rejse fra New York til Paris vil tage omkring 30 minutter. Hvis man altså tør gå ombord i raketten.

 

Rumflyvninger for passagerer starter i næste måned

Har du fået mod på rumrejser, kan du jo booke en tur i Richard Bransons Virgin Galactic, hvor man mod den nette sum på 250.000 dollars kan smage på oplevelsen i rummet. VVS Unity har lavet succesfulde testflyvninger, og det er planen, at du kan hoppe ombord allerede fra næste måned. Flere berømtheder, såsom Justin Bieber og Ashton Kutcher, er skrevet op til turen. Idé til en julegave? Nok ikke, men mon ikke prisen daler i takt med udvidelsen og udbuddet af rumflyvninger i en meget nær fremtid.

 

Se testflyvningen af passagerturen i rummet. Denne tur er mulig for passagerer fra december 2018

 

Relateret artikel:

Raketfart kan reducere rejsetider markant

Raketfart

 

 

 
 

 

Kilder: IMF, thenational.ae, financialpost.com, reuters, CNBC, finans.dk

 

 

Artiklen ligger under Viden

Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil modtage de gode historier i din indbakke gratis.