Saudi Arabien er den største sponsor og eksportør af terrorisme i verden

Eksperter på området, ryster på hovedet over Vestens ledere, der på den ene side fordømmer alle terrorangreb, men samtidig har tætte og venskabelige bånd til regimet i Saudi Arabien, vel vidende at Saudi Arabien er verdens førende sponsor af islamisk ekstremisme. Det er almindeligt kendt blandt alle de vestlige landes regeringer, at Saudi Arabien aktivt har støttet bl.a. ISIS, Al Queda, Hamas, Boko Haram og Taliban med hundredvis millioner af dollars.

En af grundene til dobbeltmoralen, er at Saudi Arabien sidder på verdens største olieressourcer, som Vesten stadig er afhængig af. De vestlige lande eksporterer desuden for milliarder af våbenudstyr til regimet i Riyadh. USA har lige underskrevet en våbenaftale på 110 milliarder dollars med Saudi Arabien, der også militært set er Vestens vigtigste alliancepartner i den arabiske verden. Og USA er ikke alene; Tyskland, Frankrig og Storbritannien, der er voldsomt ramt af terror, sender våbenudstyr for milliarder til saudierne, og Trump og Theresa May slog nylig fast, at Saudi Arabien er en vigtig allieret af Vesten.

Internt i Saudi Arabien bekæmper styret terrorisme, men når det kommer til bekæmpelse international terrorisme halter det mildest talt gevaldigt. Styret i Riyadh praktiserer, prædiker og støtter stort set samme ideologi som ISIS. Deres lærerbøger i skolen prædiker had og opfordring til til vold og mord på jøder og kristne. “Saudierne har længe fragtet deres dybt autoritære værdier rundt i verden, blandt andet til moskéer og islamiske friskoler på vores breddegrader”. (Adam Holm, Berlingske 8/6 -17). Tidligere senator Bob Graham, der har siddet i senatets efterretningskomite, kalder ISIS og Al Qeada for et produkt af saudiske idealer, penge og organisatorisk støtte. Hvis man ser på saudiernes kvindesyn og daglige overgreb på kvinder er det igen et udtryk for den ekstreme islamisme i landet, der for nyligt i øvrigt halshuggede 47 mennesker offentligt i overensstemmelse med Sharialoven. Dokumentaren; “Saudi Arabia Uncovered” viser og dokumenterer det chokerende billede bag facaden af det styrtende rige kongestyre.

Tidligere direktør i CIA Emile Nakhleh: “ISIS ideologi er stort set den samme som den saudiske Wahabi salafisme, og med mindre saudierne for alvor imødegår det problem, kommer vi konstant til at kæmpe gårsdagens krige. Selvom vi besejrer ISIS, kommer der bare en anden terrororganisation med et andet navn, så længe vi har den ideologi der kommer fra Saudi Arabien”. 15 ud af de 19 terrorister i angrebet den 11. september 2001, var fra Saudi Arabien, og Osama Bin Laden kom selv fra en rig saudisk familie.

Egentlig har Vestens dobbeltmoral eksisteret i mange år, men set i lyset af de stadig stigende terrorangreb virker det nærmest tåkrummende hyklerisk, når bl.a. Storbritannien, USA og Frankrig fremhæver de tætte bånd til den diktatoriske ørkenstat, samtidig med, at de opfordrer til, at alle skal bekæmpe terrorren på alle fronter. Den ene hånd bekæmper terror, mens den anden giver hånd til terrorens kilder.

Qatar og Kuwait har også i stor stil været indblandet i finansiering af terror og eksport af religiøs ekstremisme, men saudierne er markant de værste. Både britiske og amerikanske efterretningstjenester har for længst bevist dette, som bl.a. Wikileaks har dokumenteret.

“De selvsamme mordere, vi samles om at tage afstand fra med levende lys og fællessang, bliver hjulpet – åndeligt og finansielt – af den stat, vi har gjort os dybt afhængige af.” (Adam Holm i Berlingske).

 

Du kan se dokumentarfilmen “Saudi Arabia Uncovered” her:

 
 

 

 

Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil modtage de gode historier i din indbakke gratis.