Se den utrolige heltedåd der redder et barn: Heltegerningen gav statsborgerskab fra præsident Macron

En 22-årig immigrant fra Mali, reagerede lynhurtigt og uden hensyn til sin egen sikkerhed, da han reddede et 4-årigt barn, der hang fra en balkon på 4. sal. Den franske præsident overrakte idag i præsidentpalæet, Mamoudou Gassama, en medalje for heltemod og tilbød samtidig Gassama statsborgerskab og en stilling ved brandvæsnet.

Med de bare hænder kravler Mamoudou Gassama, som en anden superhelt 4 etager op med risiko for eget liv og lemmer. Gassama indrømmede, at han bagefter rystede over det hele, og at han havde handlet helt instinktivt i situationen. Det gør dog på ingen måde bedriften mindre, og andre brandmænd kalder det mere end heldigt, at der var nogen i situationen, der både havde fysikken og modet til at redde barnet.

Faktisk var Mamoudou Gassama ulovlig immigrant og vidste, at det var en god ide at holde sig uden for søgelyset af myndighederne; men da har så barnet dingle fra balkonen måtte han reagere. I de afgørende sekunder tænkte han ikke over, at han risikerede mulig deportation tilbage til Mali.  Gassama udtaler at det først gik op for ham, hvad han havde gjort, efter han havde reddet barnet og stod i lejligheden og kiggede ned.

Langt fra at blive smidt ud af Frankrig, fandt Gassama pludselig sig selv med præsident Emmanuel Macron på Élysée-paladset, med hæder, medajle, arbejde og statsborgerskab.

Paris borgmester hylder Mamoudou Gassama og kalder ham Paris “Le Spider-Man”.

 

(Kilde: The Guardian)
 

 

Kilder: IMF, thenational.ae, financialpost.com, reuters, CNBC, finans.dk

 

 

Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil modtage de gode historier i din indbakke gratis.


 Støt fri og uafhængig journalistik, så alle fortsat har adgang til væsentlig viden. Du kan her støtte med større eller mindre enkeltbeløb via MobilePay.