Serier og film du måske har overset: Gaver i en mørk vinter

Det er koldt og mørkt udenfor, og sofaen og hyggen kalder os indenfor i seriernes og filmens verden.

Den tyske storsatsning Babylon Berlin henrykker anmeldere

Det giver  DR online og streaming tjenester som Netflix og HBO vind i sejlene, -og der er guld at hente i bagkataloget af fede serier og film. Især HBO har mange serier i utrolig høj standard liggende i deres bagkatalog, da de i mange år har været USA’s mest sete betalingskanal og har produceret det meste selv.

Der er også en del, der overser, hvor meget dr.dk har liggende og bare venter på at blive set helt gratis og tilgængeligt for enhver med en internetforbindelse. Har man f.eks. endnu ikke opdaget den tyske giga satsning på 40 millioner euro, “Babylon Berlin” skal man straks kaste sig over den. Her er ” Sex, fest, farver, intriger og rævekager: Tv-serien ‘Babylon Berlin’ er direkte blændende”… og fabelagtigt underholdende” som Politiken skriver.

 

Allerede første kapitel af filmen tager fusen på publikum

Netflix lige har haft premiere på “The Ballad of Buster Scruggs”, en helt usædvanlig western af Coen brødrene som har fået helt frie hænder til at udfolde deres geniale og kulsorte humoristiske univers. “Det er den slags de kan; fortælle en historie, der virker klassisk, men som har fået så eftertrykkeligt et twist med morbid humor og kølig vid.” (Per Juul Carlsen, DR, Filmland)

 

 

Tony Soprano med slænget

De fleste streamingtjenester har i øvrigt den første måned gratis, og der kan man nå at smage på en del, mens man venter på solen. Hvis du har overset nogle af nedenstående serier, har du ifølge både anmeldere og publikum meget at glæde dig til.

Eksempelvis med Sopranos, der satte en helt ny standard for TV-serier og rykkede helt op på øverste hylde sammen med de store spillefilm. Hvert enkelt afsnit er nærmest lige så veldrejet som en hel Godfather film i sig selv. Et moderne gangsterepos som man garanteret kan lade sig opsluge af en hel del mørke og kolde dage. (HBO Nordic)

Billy Bob Thornton som iskold lejemorder

En nyere serie der også har fået anmeldere til at falde i svime er Fargo: Superlativerne står simpelthen i kø selv hos inkarnerede filmanmeldere. Serien er baseret på Coen-brødrenens oscarvindende film af samme navn, og selv om der er ny instruktør (Noah Hawley  ) er brødrene chefproducere på alle 3 sæsoner. Serien påberåber sig at bygge på virkelige hændelser, og hvis virkeligheden overgår fantasien, så er Fargo indbegrebet af dette udtryk. Serien er besat af stjerneskuespillere som f.eks.  Billy Bob Thornton, der stærkt underholdende spiller iskold lejemorder i første sæson. I sidste nye sæson er det Ewan McGregor, der spiller en dobbeltrolle som brødrene Stussy. Du har ikke set noget før du har set Fargo. Lad dig overraske af dette serieunivers.
(HBO Nordic)

 

Mad Men: På samme måde som Sopranos, en banebrydende serie som påvirkede alt fra tøjstil, kvinderrettigheder til kropsidealer. Røg, druk og hor i verdensklasse som Politiken skrev, og gennemført fra første til sidste sæson (Netflix). Følg de gale reklamefolk i 1960´ernes New York i 7 sæsoner.

 

Twin Peaks nye afsnit: Et sjovt gensyn med David Lynchs syrede univers og mange af de samme skuespillere, der var med for 27 år siden, inklusive David Lynch selv. Se med i denne tidsforskydning af en serie og find ud af om special agent Dale Cooper nogensinde bliver sig selv igen. (HBO Nordic)

 

True Detective: True Detective er en af de mest originale, mystiske og dragende krimi-serier siden Twin Peaks. (filmagasinet Ekko) Matthew McConaughey og Woody Harrelson spiller i første sæson det umage makkerpar, der forsøger at opklare en række bestialske mord i Louisiana. Går du først i gang med denne serie er du hooked. Den sætter en barren umuligt højt for alle efterfølgende krimiserier.

 

High Maintenance er en sjov lille serie. Selv om der er en gennemgående karakter, en cyklende potsælger i New York, handler hvert afsnit om nye sjove typer, eksistenser og skæbner. Hvert afsnit kan ses for sig selv og er sært dragende og temmelig morsomt. Serien startede som en webserie, men fik hurtigt et stort publikum og findes nu på HBO.

 

Westworld: Sex, vold og livets store spørgsmål i HBO’s intense storsatsning (Soundvenue) ”Vågn op, tag cowboystøvlerne på, puds seksløberen, kys dine kæreste farvel og tag toget til Westworld, hvor alt er muligt. Medmindre du altså er en af byens permanente indbyggere. Androiderne. De bliver hånet, voldtaget og skudt, som de menneskelige gæster lyster. Ind på værkstedet, bliv lappet sammen og bliv nulstillet. Og så er de klar til at gøre det hele igen næste dag. No harm, no houl, ikke sandt? Men hvad nu, hvis robotterne udvikler minder, følelser, personlighed?” Og hvad er det egentlig, der gør os selv til de uperfekte mennesker vi er? Kvaliteten af historien, skuespillerne og de visuelle effekter er overbevisende, og serien overrasker afsnit for afsnit. Du har garanteret aldrig set noget lignende. Alle afsnit har ca. samme budget som en Hollywood storfilm, og det ses i høj grad. Den burde vises i biograferne på det store lærred, men du har altså mulighed for at smide benene op på sofaen og nyde dette mesterværk derhjemme.

Er man til historiske serier kan Rome og Spartacus stærkt anbefales. Her er du tilbage i Romerriget, da det var på sit højeste på godt og ondt… mest ondt. Serien Rome er produceret af HBO og BBC. Kigger man efter paralleller til vores tid er de ikke svære at finde.

God fornøjelse

 

Se evt. trailer for HBO´s storsatsning Westworld


 

 

Kilder: IMF, thenational.ae, financialpost.com, reuters, CNBC, finans.dk

 

 BLIV MEDLEM og få adgang til alle vores artikler - Klik her