Silvan skal have ny ejer – DT Group siger stop!

Det skal være slut med, at DT Group skal være ejer af byggemarkedskæden til gør-det-selv-folket, Silvan.

Dette skyldes, at DT Group vil satse ene og alene på STARK, som hovedsageligt er for professionelle håndværkere.

Der er stor forskel på at drive et byggemarked som Silvan og en trælast som STARK, hvis man spørger adm. direktør i DT Group:

”Det er bare noget andet at drive en forretning rettet mod professionelle end en forretning med private kunder. En gør-det-selv-forbruger går ind for at købe 10-15 skruer, mens en håndværker skal købe 250 ad gangen. En professionel håndværkers boremaskine skal holde hele dagen, mens en privat kunde kun bruger den i en halv time,” siger Søren P. Olesen, adm. direktør i DT Group til Finans.dk.

Den samlede indtjening hos DT Group ligger på 18,4 mia. kr. Heraf står Silvan for 1,6 mia. kr.

”De omkring 16 mia. kr., som vi omsætter for, når Silvan er solgt, er vores kernefokus. Det er dér, vi skal fokusere fremadrettet,” fortsætter Søren P. Olesen.

Det bliver spændende at se, hvem de nye ejere af Silvan bliver. Der kunne blive tale om, at en af de andre danske byggemarkedskæder kunne overtage, men det er heller ikke umulig, at der kommer udenlandske aktører ind i billedet. Eksempelvis har den svenske byggevaregigant Byggmax tidligere har følere ude i det danske. Pt. har Byggmax foruden Sverige til stede i Norge og Finland. Byggmax’ adm. direktør, Mattias Ankarberg, har, ifølge Finans.dk, pt. ingen kommentarer til, om en dansk kæde kunne være et interessant opkøbsemne, da han næsten lige er tiltrådt som adm. direktør.
 
 

 

 BLIV MEDLEM og få adgang til alle vores artikler - Klik her