Solfilm til vinduer – smart teknik i sommervarmen

Solfilm til vinduer er en enkel men genial opfindelse, som gør det muligt at holde varmen ude af stuen om sommeren, når der er aller varmest. Du kender måske det, at dine vinduer kan få dit hus til at virke som et drivhus, som samler på varmen fra solen. Det er et velkendt fænomen, at der bliver alt for varmt i rum med store vinduer. Det er ikke altid optimalt at trække gardinerne for, da man også gerne vil kunne kigge ud på den flotte natur, der jo er om sommeren.

Det er dog muligt at “slå to fluer med ét smæk” med ved at bruge såkaldt solfilm til vinduerne, som gør det muligt at reflektere en meget stor del af varmen, samtidig med at det er muligt at kigge ud på blomsterne i haven. Det er dybest set samme teknik som man bruger i solbriller med UV filter. Faktisk findes der solfilm, som har den såkaldte “one way mirror” effekt, alså envejs spejlfilm, der bl.a. kendes fra line ups og spionfilm.

Teknologien med solfilm kan desuden modvirke, at møbler og lignende falmer, når solens stråler rammer dem og står og brænder på møblerne i længere tid.

Levetiden for solfilm til dine vinduer kan i øvrigt øges markant, hvis man vælger at lægge en syrefri siliconefuge rundt ved glaslisten. Denne fuge skal lægges lidt ind over solfilmen, der på denne måde opnår en længere levetid, da vand ikke vil kunne trænge ind mellem solfilmen og glasset.

På nedenstående video kan du se hvordan man kan sætte filmen op:

Hos bl.a. folienkniven.dk kan man finde solfilm til ens vinduer. Man kan bestille solfilmen direkte på websitet, så det er faktisk relativt nemt og tilgængeligt at få temperaturen ned indendørs om sommeren.

 
 

 

 

Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil modtage de gode historier i din indbakke gratis.