Sommerhuskøbere strømmer til efter nyt realkreditlån

Der er gang i sommerhusmarkedet for tiden – i hvert fald, hvis man tager udgangspunkt i de seneste års dvalelignende tilstand, som der har været på markedet for køb og salg af sommerhuse.

Om denne fremgang alene skyldes, at det er blevet billigere at låne flere penge, end det var før, er svært at sige for de forskellige ejendomsmæglere rundt om i landet, men at der er sket en fremgang er helt sikkert. Nogle melder om stor travlhed, mens der er andre, som melder om en ”svag bedring” på for salg af sommerhuse i Danmark.

En af hovedårsagerne ligger ret sikkert i det, at man kan få et billigt realkreditlån op til 75 pct. af ejendommens værdi mod tidligere 60 pct. Den regel er trådt i kraft 1. maj, og det er for tidligt at konkludere, om det er den, der har sat skub i markedet, mener ejendomsmæglerne. Men at der er gang i markedet, er der ingen tvivl om.

”Der er ingen tvivl om, at de nye regler for belåning til sommerhuse har skabt øget interesse for køb. I visse områder viser det sig, at det særligt er de unge, der nu kan komme med ind på markedet. Andre steder er meldingen, at køberne kan tillade sig at gå efter lidt større og bedre fritidshuse, der koster nogle hundrede tusinde kroner mere, end de ville have mulighed for at købe for i tiden før 1. maj,” siger relationschef i Home, Mads Ellegaard til Finans.dk.

Han understreger, at sommerhusmarkedet i forvejen var i bedring – ikke mindst på grund af, at markedet for helårsboliger har det godt, den lave rente og en høj beskæftigelse.

Også hos EDC er der gang i handlerne.

I perioden 1.-14. maj 2016 solgte EDC 73 sommerhuse. I år har mæglerkæden i samme periode solgt 110 sommerhuse, hvilket svarer til 50 pct. flere. År til dato har EDC solgt 786 sommerhuse mod 616 sidste år, altså 28 pct. flere.

»Det er som udgangspunkt en for kort periode at lave alt for faste konklusioner på, men vi kan vel med sikkerhed konstatere, at det i hvert fald ikke er blevet ringere efter de nye låneregler,« fastslår kommunikationschef i EDC, Jan Nordmann ifølge Finans.dk.

 
 

 

 BLIV MEDLEM og få adgang til alle vores artikler - Klik her