Tour de France – verdens bedste cykler og cykelryttere

Tour de FranceVerdens hårdeste cykelløb, Tour de France, skydes af stablen om få dage. Der er megen prestige på spil for verdens bedste ryttere på verdens bedste cykler, når de mange cykelryttere kæmper om at bliver årets vinder af verdens hårdeste cykelløb.

Du kan roligt glæde dig til en masse drama, når Touren går i gang. Der kommer til at ske mange spændende ting, lige meget om du følger med på skærmen, eller om du vælger at tage ”touren” til Frankrig for at komme helt tæt på.

Tour de France er ikke noget nyt påfund. Faktisk er løbet blevet afholdt siden 1903, og til at begynde med for over hundrede år siden, var der tale om, at løbet fungerede ligesom det gør det i dag. Dermed menes, at det samlede klassement var et løb på tid – ganske ligesom i dag. Dog har der også i mellemtiden været andre måder, hvorpå man har fundet vinderen. Fra 1905 til 1912 fungerede det således, at vinderen blev fundet ved hjælp af et pointsystem. Det var sådan, at vinderen af en etape fik ét point osv. opefter, og så var det altså den, der havde færrest point, når touren var ovre, som havde vundet.

I 1913 gik man således tilbage til det Tour de France, som vi kender til i dag. Hver rytter kører sin egen tid, og alle etaperne bliver tidsmæssigt lagt sammen til én samlet tid. Den rytter, der har brugt kortest tid på løbet, når det er færdigt, vinder. Det er såre simpelt – og så alligevel super fascinerende. Der er ingen nåde – det er kun den enkelte rytters egne kræfter, der kan gøre rytteren til årets helt, og dermed anbringe ham på toppen af sejrsskamlen.

Som mange af os nok husker det, så har Danmark været med helt fremme i Tour de France.

I 1995 kørte Bjarne Riis i den gule trøje én enkelt dag, men det overgik han året efter. På den uforglemmelige (forkortede) 9.etape til Sestriere vandt han ikke kun selve etapen, men også den gule trøje, som han beholdt hele vejen til Paris. Sestriere-etapen var også speciel, fordi han vandt trøjen fra sin gamle rival Jevgenij Berzin.

Hos CykelExperten.dk finder du lige nu og her racercykler til særdeles fordelagtige priser. Der gives op til 50% på top-klasse racercykler hos CykelExperten netop nu. Se hvorfor du skal vælge CykelExperten.dk.
 
 

 

 

Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil modtage de gode historier i din indbakke gratis.


 Støt fri og uafhængig journalistik, så alle fortsat har adgang til væsentlig viden. Du kan her støtte med større eller mindre enkeltbeløb via MobilePay.