Varm sommer: De 6 mest sexede anmelderroste film

Sommeren er livsbekræftende varm og sexet, men hvis man ikke synes det er lummert nok, kan man ifølge bl.a. det amerikanske filmmagasin, Indiewire, få varmen ved at se anmelderroste film; følgende 6 spillefilm er de mest sexede i det 21. århundrede ifølge indiewire og diverse hjemlige filmanmeldere.

6. The Handmaiden (2016) er, som Politiken skriver, en mesterlig erotisk thriller. Park Chan-wooks erotiske thriller mænger sig i lækker æstetik og våde silkelagener.
“144 minutter suser afsted i selskab med denne foruroligende, sexede og sorthumoristiske svindlerfabel » (Berlingske).

Per Juul Carlsen fra Filmselskabet skriver: “The Handmaiden er mest af alt en erotisk thriller, men i sin finurlige humor, i sit komplekse menneskesyn og i sin lystigt frisindede perverse erotik er den meget andet. Den er først og fremmest en sjældent overdådig filmoplevelse.

 

5. Nymphomaniac (2013)
Vores egen Lars von trier står bag nummer 5 på listen. Som med mange af Von Triers værker er den dog næsten uden for katagori. Den 5 timer og 25 minutter lange film (den ucensurerede udgave fordelt på 2 afsnit) indeholder mange grænseoverskridende scener og sætter nærmest en ny standard for, hvad en instruktør kan få sine i øvrigt kendte og anerkendte skuespillere med til. Nymphomaniac findes både i en censureret og ucensureret udgave.

 

4. Unfaithful (2002) New York. Connie og Edward er et lykkeligt forstadsægtepar. Da Connie indleder en affære med en ung fyr fra Greenwich Village, hyrer Edward en detektiv til at skygge hende. Edward konfronterer den unge fyr og gør noget han ikke skulle have gjort. Ægteskabet får efterfølgende nyt liv, men det bliver straks sværere at holde stand overfor verden udenfor. (scope.dk)

 

3. Sex and Lucia (2001) Den spanske film vandt i sin tid 8 filmpriser og er af nogle filmkritikere udråbt som den mest sexede film i verden. “…helt bortset fra de indlagte pornoscener – noget så sjældent som en erotisk stimulerende seriøs spillefilm” (Berlingske).

 

2. “Secretary” (2002) Glem alt om “Fifty Shades”. Secretary er den bedste film inden for S/M universet. “Filmen vil – decideret upuritansk – vise, at lyster, der kan ligne laster, kan spille de involverede de lykkeligste skæbnepuds.” (Information). Maggie Gyllenhaal og James Spader spiller overfor hinanden i filmen, der er beskrevet som både mesterlig og helt sin egen.

 

1.Y Tu Mamá También

Endnu en spansksproget film. “…en livlig, morsom, tankefuld, melankolsk skildring af et par unge ‘hjerneblæste’ lømlers hormonbuldrende oplevelser og sexpalaver med en lidt ældre frimodig og sexet kvinde…” (Ekstrabladet). Ved et familiebryllup i Mexico City møder de to venner Julio og Tenoch den smukke 28-årige Luisa. Under påvirkning af alkohol flirter de kejtet med den gifte og noget ældre kvinde. Drengene inviterer Luisa med på en tur til den fjerne badestrand Boca del Cielo. Da Luisa få dage efter modtager dårlige nyheder, får hun brug for forandring og finder Julio og Tenoch for at tage imod deres tilbud. På den efterfølgende rejse bringer Luisa både de bedste og værste sider frem i drengene, der afslører nye sider af deres personlighed.

 

Kigger man længere tilbage i filmhistorien er der film som “Belle de Jour” med Catherine Deneuve, og “The Night Porter”, der også handler om et usædvanligt S/M forhold.

Caligula fra 1979 chokerede publikum

En film der er lige så meget uden for kategori som Triers Nymphomaniac, er filmen “Caligula” fra 1979, der trods sin medvirken af tidens store skuespillere, er endog meget eksplicit i sin skildring af det ravende, perverse og dekadente kejserdømme under Roms vel nok mest vanvittige kejser, Caligula. Mange folk udvandrede simpelhen fra filmen, da de ikke i deres vildeste fantasi havde kunnet forestille sig, hvad de var gået ind for at se.

 

Sommeren kan blive endog meget varm i filmmørket, – selv på overskyede dage.

 
 

 

Kilder: IMF, thenational.ae, financialpost.com, reuters, CNBC, finans.dk

 

 

Artiklen ligger under Kultur

Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil modtage de gode historier i din indbakke gratis.