Vismænd: Lyse tider forude og nye reformer er unødvendige

Dansk økonomi viser nu nogle usædvanligt gode prognoser og tal som de økonomiske vismænd kunne præsentere i deres rapport for nyligt. Det betyder bl.a., ifølge overvismand Michael Svarer, at der ikke længere er et akut behov for nye reformer. Der er udsigt til en vækst på godt 2 procent om året frem til 2025, og de offentlige finanser vurderes til “at være mere end holdbare” ifølge rapporten. Faktisk spår de, at væksten frem til 2025 vil være bedre end de seneste 20 år. Der er overskud til enten at øge de offentlige udgifter, eller sænke skatten. Der skulle således være ca. 22 milliarder i overskud, og vi kan endelig begynde at se på, hvordan vi kan forbedre vores samfund i stedet for nedskæringer.

Det forventes desuden, at 165.000 flere vil komme i arbejde fra 2016 til 2025. Alligevel vil der næppe blive stort pres på arbejdsmarkedet på grund af mangel på arbejdskraft.

De nye tal og prognoser, står i grel modsætning til de dommedagsprofetier regeringen og finansminister Kristian Jensen, kom med om dansk økonomi tilbage i marts måned. De økonomiske vismænd har dog historisk set haft mere ret i deres vurderinger end skiftende regeringer. Vismændene er vel at mærke uafhængige og ikke påvirket af partipolitiske interesser.

Vismændene advarer dog samtidig om ikke at overophede økonomien, men ellers er vi på vej mod lyse tider med mere overskud i samfundet.

 
 
 

 

 

Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil modtage de gode historier i din indbakke gratis.