Wikipedia vil være den største søgemaskine

Wikipedia er et kæmpe opslagsværk, ja, faktisk verdens største af sin slags, men det er åbenbart ikke nok alene at have styringen, hvad det angår. Wikipedia vil også gerne have deres deres del af kagen, når det kommer til søgninger på nettet.

Det er nogle tunge drenge, som Wikipedia er oppe imod, når de vil forsøge at kunne konkurrere med søgemaskiner som Google og Bing, der begge er allerforrest, når det kommer til at dække de ved omkring 2.000 milliarder websider, der findes på nettet i dag.

Her i Danmark ved man, at 98 % af den samlede søgetrafik går gennem Google, og det er ikke kun herhjemme, at det ser således ud. Der bliver altså på denne måde sat lighedstegn mellem websøgning og Google i langt det meste af verden. Bing har også en andel, men det er faktisk Baidu, som er en kinesisk kæmpe, der ligger og ”ånder Google i nakken” for tiden i visse dele af verden.

Det er blevet tid til, at Google får konkurrence, og det vil det store web-encyklopædi, Wikimedia, gerne være med til at støtte op omkring. Derfor lancerer de nu en uafhængig søgemotor, der skal kunne konkurrere de kommercielle konkurrenter i form af Bing, Google og ja, Baidu.

Der er som en start sat 20 millioner kroner af til projektet, og det er på tide, at der kommer nye tiltag, hvis man spørger en dansk søgeekspert:

“Det er altid godt med innovation, så tingene ikke sander til. Da Google kom frem, var det eksempelvis som et alternativ til AltaVista. AltaVista var overplastret med animerede reklamer. Googles helt rene udseende, med bare et søgefelt, var et friskt pust, som folk lynhurtigt kom til at elske,” fortæller Mikkel deMib Svendsen, direktør og partner i Waimea Digital.

Det er ikke første gang Wikimedia har talt om, at de vil starte en søgemotor op, men denne gang ser det ud til, at det rent faktisk bliver til noget, idet der nu er kommet en bekræftelse i form af et stipendium fra amerikanske Knight Foundation, skriver The Register.

 
 

 

 BLIV MEDLEM og få adgang til alle vores artikler - Klik her