Windows 10 opgradering overtrådte den danske lovgivning

De fleste Windowsbrugere kan sikkert huske den mildest talt aggressive metode Windows brugte for at få brugerne til at opgradere til Windows 10. Da Microsoft sidste år lancerede deres nye styresystem, Windows 10, blev det ”trukket ned over hovedet” på mange danske computerbrugere, der egentlig troede, at de havde sagt nej tak til opdateringen til Windows 10.

Når man lukker et pop-op-vindue, der spørger en, om man gerne vil opdatere, så er det lig med, at man ikke ønsker opdateringen – og når opdateringen så alligevel går i gang, så er det stik imod god markedsføringsskik – i hvert fald hvis man spørger forbrugerombudsmanden.

”Opdateringer af et styresystem kan have utilsigtede konsekvenser for den enkelte forbrugers anvendelse af sin computer. Opdateringer må derfor ikke installeres, uden forbrugeren er klar over det,” siger forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen i en pressemeddelelse.

18 forbrugere har klaget direkte til forbrugerombudsmanden i denne sammenhæng, hvor de har fået installeret Windows 10 uden at have bedt om det.

Selvom de foregående versioner af Windows måske ikke har været de helt store succeser, så er det altså dermed ikke lovligt at pådutte forbrugere noget, som de ikke har sagt ja tak til.

 
 

 

 BLIV MEDLEM og få adgang til alle vores artikler - Klik her