Viden tilgængelig for alle, støttet af læsere

Vores samfund har brug for fri adgang til væsentlig viden i en tid, hvor faktuel og troværdig information er under pres. Du kan med MobilePay let donere dit bidrag.

Åbn MobilePay-appen, indtast valgfrit beløb, og send til 53132670

Typisk donerer de fleste mellem 25 kr. og  100 kr. pr. donation, men du kan donere lige det beløb der passer dig. Vi er taknemmelige for alle beløb.

Du kan også donere via bankoverførsel til bankkonto: 5055 – 0001037976

Her har du også mulighed for at oprette en fast månedlig donation

 

 

Vores mål er at formidle nyheder med indsigt i politik, kultur, teknologi, velvære og væsentlig viden.
For at vi kan bevare vores uafhængighed har vi brug for frivillige bidrag fra vores læsere, så hjælp med din donation at holde væsentlig viden tilgængelig for alle.

Send for eksempel kr. 15,00 til MobilePay 53132670
Så hjælper du på en god måde.

 

Med venlig hilsen og på forhånd tak

Teamet bag Nyhedscentrum.dk

 

 

Her kan du gratis læse et par af redaktionen og læsernes udvalgte artikler fra 2018

Neurovidenskaben redefinerer vores psyke: Vores sind er fladt og utroligt fleksibelt

Det har længe ligget som en forventning, at neurovidenskabens nye fund, kan give os nogle mere præcise og evidensbaserede svar på, hvordan vores sind fungerer.

Nick Chater, neurovidenskabsmand og psykolog, giver i sin nye bog; The Mind Is Flat – The Illusion of Mental Depth and the Improvised Mind, et nærmest banebrydende nyt bud på, hvordan vores sind virker. Vores hjerne og sind fungerer ifølge forskningen noget mere simpelt end vi tror, og det kan sandsynligvis være til stor hjælp at vide dette…  Læs mere her

 

Yales mest populære kursus nogensinde handler om lykke – nu er det gratis for alle

Det startede med en håndfuld studerende i psykologi, i Laurie Santos dagligstue; nu tager over 1200 studerende kurset på Yale universitetet. Resultaterne og efterspørgslen har gjort, at kurset nu er blevet gjort offentligt tilgængeligt og gratis for alle online.

De studerende i USA er, ligesom vores unge i Danmark, stressede og deprimerede i et omfang, man ikke har set det før… Læs mere her

 

Se livet opstå på 3 minutter i banebrydende video

Ny teknologi viser et utroligt indblik i livets opståen. Fotograf og forsker, Alexander Tsiaras har i samarbejde med bl.a. NASA og Yale Universitetet været med til at producere denne fascinerende visualisering af livets opståen og udvikling, via bl.a. en ny scanningsteknologi.

Alexander Tsirias, der selv har arbejdet som koder for NASA, blev så overvældet af de strukturer og den geniale kodning der ligger i vores kroppe, at han går så langt som at kalde det guddommeligt, som han forklarer efter visualiseringen i ovenstående video. Se med her

 

Techdesignere bruger tankemanipulering for at stjæle din tid

Har du helt gennemskuet, hvorfor så mange af os bruger  meget tid på nettet, Facebook, Snapchat o.l. hver eneste dag? Tid som vi kunne bruge uendeligt mere konstruktivt, hvis vi ikke blev udsat for techgiganternes evige og temmelig udspekulerede manipulation af vores tanker og tid.

Tristan Harris, der er blevet kaldt ”det tætteste på en samvittighed  Silicon Valley” har, har selv tidligere arbejdet med at manipulere vores tanker i en bestemt retning. Han beskriver, hvordan en lille håndfuld mennesker hos en lille håndfuld firmaer, dagligt styrer og manipulerer milliarder af menneskers tid hver dag… Læs mere her

 

Kan vi se enden på demokratierne?

Ifølge meningsmålinger er tilslutningen til de vestlige demokratier stærkt dalende.
Vi ser en Trump i USA, en Erdogan i Tyrkiet, en Putin i Rusland og flere østeuropæiske lande har i de senere år også vist klare tegn på svækkelse af deres demokrati.

Men er vi på vej væk fra den demokratiske styreform, der efter manges mening har fejlet i at tackle alvorlige problemer som bl.a. klima, migration og velfærd? 

Læs mere her…

 

Pas på de flyvende insekter: De er ved at forsvinde

Hvem står lige og savner myg og fluer en dejlig sommerdag? Sandsynligvis kun de færreste af os, men det kan vi komme til…

En stor tysk undersøgelse viste for nyligt, at den samlede biomasse af flyvende insekter er reduceret med over 75 procent gennem de sidste 3 årtier. Tallene er desværre med al sandsynlighed helt repræsentative for Danmark.

Læs mere her…

 

Antarktis grundfjeld hæver sig og det kan måske redde os fra havstigninger

 

Danske forskere fra DTU står bag står bag en opsigtsvækkende, ny rapport om hastigt stigende landstigninger i Antarktis.

Den overraskende gode nyhed er, at disse stigninger efter al sandsynlighed vil betyde reducerede havvands stigninger på den nordlige halvkugle og mindre afsmeltning af isen i fremtiden.

Læs mere her…

 

Beviser kvantecomputere eksistensen af parallelle universer?

Der er en lang række fremtrædende fysikere, der argumenterer for, at paralelluniverser er den logiske konsekvens af det, der f.eks. foregår i en kvantecomputer. Kvantecomputere kan lave beregninger på sekunder, der ville tage almindelige computere milliarder af år at beregne. Succesrige kvantecomputere er i fuld udvikling også i Danmark, og det får måske indflydelse på den måde vi opfatter verden på fremover.

Læs mere her…

 

Dyrk dit eget kød i køkkenet

Flere og flere virksomheder begynder at producere kød i laboratorier, som en måde at bekæmpe drivhusgasser, overfiskeri og fremme dyrevelfærd.

Det vurderes af professor Mark Post, der opfandt den første laboratoriedyrkede hamburger, at vi snart også selv vil kunne gøre det i vores eget køkken.

Læs mere her…

 

 

Det gode liv: Hvordan kommer man derhen?

Alle vil gerne leve det gode liv. Det er vel i bund og grund det vi stræber efter. Men hvad består det egentlig af, og ikke mindst, hvordan kommer vi dertil?

Det er selvfølgelig til enhver tid et individuelt spørgsmål. Alligevel er der visse overordnede egenskaber, der er kendetegnende for det gode liv. 

Læs mere her…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.