Nets Visa betalinger har nu nedbrud

“Nets har tekniske problemer, og der kan forekomme ventetid og ustabilitet med betaling med Visa og Nets. Vi må desværre beklage ulejligheden.”

Nets 3D secure system må gentagne gange sende denne besked om nye nedbrud ud til de mange tusinde kunder der venter på at betale med deres kreditkort. Ofte må tusindvis af handler på nettet afvises fordi Nets og Visa 3D Secure systemet ikke virker.

Nets og Visa 3D secure systemet blev ellers rost af mange dengang det blev indført.

Nets sendte stolt denne besked ud til alle danskere da man flyttede alle sine DATA til Norge:

Driften af den danske login-løsning NemID rykkede fra Århus til Oslo i begyndelsen af 2016. Det skete som led i, at leverandøren Nets, der står for udvikling og drift af NemID, samler koncernens drift i det norske datacenter.
Med flytningen kommer NemID til at bo i samme datacenter, som den tilsvarende norske løsning sammen med BankID.

 

Nets postulerede at deres spareøvelse ville være en stor fordel for alle.

»Der vil være nogle fordele ved at samle driften på færre datacentre, og det gør os i bedre stand til at levere fremtidens IT løsninger. Det vil give os endnu bedre stabilitet at flytte den sammen med vores andre IT løsninger, som ligger i vores moderne datacenter i Norge,« sagde senior vice president Niels Gotfredsen, ansvarlig for NemID i Nets.

Nets bruger NemID som login-løsning for borgerne til både de offentlige it-systemer i Skat og Sundhed.dk. Nets anvender også NemID til digitale underskrifter til private og virksomheder.
Ifølge Nets er flytning af danskernes DATA i NemID fra Århus til Oslo godkendt af Digitaliseringsstyrelsen, der også formelt står for kontrakten med Nets.
Med flytning af DATA til Nets’ norske datacenter kan det påvirke visse tjenester omkring NemID.
Hvis man driver NemID-tjenester, skal man også ændre dem, da de skiftes til IP-adresser tilknyttet det norske datacenter.
Kilde: Nexta.dk

 

Nets lavede en ustabil spareøvelse

Der er ingen tvivl om at Nets flyttede serverne til Norge for at spare penge. Man magtede ikke at tænke så langt at der ville være problemer med de lange fiberforbindelser der ikke engang er dubleret eller tripleret.

Nets må i dag erkende at spareøvelsen viste sig at være ustabil på det lange stræk. Nets magtede ganske enkelt ikke at have overblikket til at se, hvad der sker når tusindvis af danskere bruger deres kreditkort og bankforbindelser massivt.