Anerkendte videnskabelige tidsskrifter tager bladet fra munden: Advarer stærkt mod Trump

Historisk at videnskabelige tidsskrifter advarer mod en præsident

Det er første gang i historien, at en af verdens mest anerkendte videnskabelige tidsskrifter, New England Journal of Medicine, blander sig i en valgkamp.

Redaktionen hos tidskriftet kalder Trumps håndtering af coronakrisen for direkte livstruende, og at der hensynsløst ofres liv.

Det er især politiseringen af sundhedsfakta der kritiseres kraftigt, og der opfordres direkte til ikke at genvælge Trump.

”Dette valg giver os magten til at afsige dom. Fornuftige mennesker vil helt sikkert være uenige i mange af de politiske holdninger, kandidaterne indtager. Men sandheden er hverken liberal eller konservativ ” skriver redaktionen på New England Journal of Medicine.

”Når det gælder reaktionen på den største folkesundhedskrise i vores tid, har vores nuværende politiske ledere vist, at de er farligt inkompetente. Vi bør ikke muliggøre tusindvis af flere amerikaners død ved at lade dem beholde deres job.”

”Valget står ikke bare mellem to forskellig præsidenkandidater og partier; det handler om en politisk ledelse som er livstruende inkompetent og har undergravet tilliden til selve videnskaben og regeringsmagten.”

Trump har vildledt og manipuleret fakta omkring coronavirusset

Allerede i september gik et andet højt anerkendt videnskabelige tidsskrift ”Scientific American”, for første gang i sin 175-årige historie ud og støttede en præsidentkandidat. I lyset af den eskalerende sundhedskrise og den håbløse håndtering af pandemien meddelte tidsskriftet, at de officielt støttede Joe Bidens kandidatur.

USA tegner sig for en fjerdedel af alle verdens dødsfald blandt coronasmittede viser en opgørelse. (finans.dk)

“Ifølge Johns Hopkins Center for Systems Science and Engineering, er USA førende i verden i Covid-19 tilfælde og i dødsfald på grund af sygdommen, hvilket langt overstiger antallet i langt større lande som Kina. (New England Journal of Medicine.)

“Omfanget af denne fiasko er forbløffende” skriver New England Journal of Medicine om Trumps håndtering af coronakrisen.

Over 30 redaktører er underskrivere af den usædvanlige udmelding fra det videnskablige tidsskrift.

For første gang i sin 208-årige historie opfordrer tidsskriftet på det kraftigste til, at den nuværende ledelse bliver stemt ud af sit embede.

Trump administration har “taget en krise og forvandlet den til en tragedie”.

 

Relaterede artikler:

Nettet oversvømmes af bizarre konspirationsteorier der truer demokratiet

Nettet og sociale medier er geniale platforme til at bringe udokumenteret sladder og rygter ud til en stor skare.

Det er her konspirations teorierne blomstrer, – sikkert til stor underholdning og forargelse for mange. Paranoiaen stortrives og kan i sidste ende blive en direkte trussel mod demokratiet og retsstaten….

 

 

Joe Biden klar med historisk ambitiøs klimaplan for USA efter valget

Joe Biden, der i alle meningsmålinger står til at vinde amerikanske valg med stor margin, er klar med en klimaplan, der kan få stor betydning ikke bare i USA, men i resten af verden…

Læs resten af …

 

 

Kilder: The Guardian, Politiken, New York Times, New England Journal of Medicine.

 

 BLIV MEDLEM og få adgang til alle vores artikler - Klik her