Selv Trump indrømmer det: Han kommer til at tabe valget

Donald Trump står til det værste valg nogensinde for en siddende præsident

Man tror det næppe, – manden der ellers er kendt for at kunne benægte alle fakta, eller i hvert fald lave så meget om på dem, at de fremstår gavnlige for ham selv, har erkendt at han er ved at tabe præsidentvalget.

Ifølge det anerkendte og dybde-journalistiske magasin, Politico har Donald Trump ved indtil flere lejligheder erkendt, at han nok ikke bliver genvalgt som præsident.

Det er ikke kun de katastrofale meningsmålinger, men også at tidligere nære allierede flygter fra Trump i stor stil for tiden.

”Præsidenten er privat kommet til den dystre erkendelse i de seneste dage. Flere mennesker tæt på præsidenten fortæller til Politico, at det sker i lyset af et væld af dårlige meningsmålinger og advarsler fra nogle af hans nærmeste allierede om, at han er på kurs til at blive en ”one-term president”. (Politico.com)

I et interview på det normalt Trump-venlige Fox News, udtalte Trump ovenpå en lang række usammenhængende udsagn om hans planer for hans anden præsidentsperiode, at

”… at han måske taber” og at ”Joe Biden bliver den næste præsident, fordi nogle mennesker måske ikke elsker mig”

I timerne efter, at interviewet blev sendt, føg spørgsmålene i hans inderkreds om, hvorvidt hans hjerte overhovedet var med i det, når det kom til at søge genvalg.

”Med den nuværende situation er præsident Trump på vej mod bunden af ​​et af ​​de værste valgnederlag ved et moderne præsidentvalg og det værste historisk for en siddende præsident,” sagde Trumps tidligere politiske rådgiver, Sam Nunberg, der i øvrigt stadig er tilhænger af Trump.

Noget som har spillet en stor rolle er den katastrofale håndtering af pandemien, der har gjort USA til det hårdest ramte land i verden. Ifølge de amerikanske sundhedsmyndigheder er det ikke usandsynligt, at USA snart vil have mere end 100.000 nye smittede om dagen. (New York Times)

Dødsofrene i USA på grund af corona har for længst overgået antallet af døde amerikanske soldater under Vietnamkrigen.

Den omfattende raceuro i USA har Trump også været under stærk beskydning for at gøre endnu værre, og for direkte at medvirke til en endnu større splittelse i befolkningen.

Tidligere forsvarsminister, Mattis kom med lammende kritik

Trumps tidligere forsvarsminister, den højt respekterede republikaner, general James Mattis, har for nyligt været ude med en voldsom kritik af præsidenten.

Mattis udtalte blandt andet, at Trump er en “trussel mod den amerikanske forfatning”, og at præsidenten bevidst er ude på at splitte det amerikanske folk for at opnå genvalg.

”Donald Trump er den første præsident i min levetid, der ikke prøver at forene det amerikanske folk – som ikke engang foregiver at prøve. I stedet prøver han at splitte os, ” (James Mattis, BBC News og The Atlantic)

Mattis er bare en i en lang række nære medarbejdere, som har været ude og enten direkte eller indirekte sige, at Donald Trump ikke bare er uegnet som præsident, men også direkte farlig for landet og for resten af verden.

Derudover ser det ud til, at Trump også er ved at miste nogle af de muligheder han ellers har haft for at komme med udokumenterede udsagn på de sociale medier og slippe afsted med det.

Den nuværende boykot af Facebook fra store amerikanske virksomheder, er indirekte rettet imod Trumps misvisende politiske udlægninger og undergravning af den amerikanske forfatning.

Man kan dog aldrig helt afskrive Donald Trump, som det sidste præsidentvalg tydeligt viste. Trump har før haft de vildeste comeback.

Denne gang ser ser det dog ud til, at problemerne har hobet sig så meget op, at selv nære allierede flygter fra præsidenten; som tingene ser ud nu vil Trump sandsynligvis vil få et af de største valgnederlag i amerikansk historie.

 

Kilder: Nytimes.com, BBC News, The Atlantic, Politico

 

Relateret artikel:

Boykotten af Facebook truer nu tech-gigantens eksistens

Facebook er i problemer – i så store problemer, at investorer nu er begyndt at blive urolige…

Læs resten af …

 

 

 

Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil modtage de gode historier i din indbakke gratis.