Flyvende bil på første tur mellem lufthavne – forvandles derefter til en sportsvogn på 2 minutter

Flyvende biler er en realitet. Foto: Klein Vision

Det kan lyde lidt som science-fiction eller James Bond; en prototype flyvende bil har gennemført en 35-minutters flyvning mellem to internationale lufthavne i Slovakiet. (BBC)

En ny type sportsvogn kan på kort tid forvandles til et fly, der ubesværet letter fra jorden, flyver til en lufthavn, hvorefter den igen forvandles til bil på lidt over 2 minutter.

AirCar som bilen passende hedder, er udviklet af firmaet KleinVision, grundlagt af professor Stefan Klein, der har brugt 20 år på at forvandle sin drøm til realitet.

Hybridbilflyet er udstyret med en BMW-motor og kører/flyver på almindelig benzin.

Se de forbløffende optagelser:

Professor Klein udtaler, at luftbilen kan flyve omkring 170 km/t i en højde på 2.500 meter, med en rækkevidde på ca. 1000 km. Det tager to minutter og 15 sekunder at omdanne fra bil til fly.

Flyet kan bære to personer med en samlet vægtgrænse på 200 kg.

Når den flyvende del af rejsen er forbi, kan man med et tryk på en knap igangsætte en Transformer-lignende sekvens, der på kort tid forvandler køretøjet til en let overdimensioneret, men vej-lovlig sportsvogn med 160 hestekræfter.

I manges bevidsthed forekommer flyvende biler som en fremtidsvision som vi har set det i utallige film. Nu ser det imidlertid ud til, at det rent faktisk er noget som kan blive en realitet i nær fremtid.

Konsulentfirmaet Morgan Stanley har tidligere udtalt, at markedet for flyvende biler sandsynligvis er i omegnen af 1,5 billioner dollars inden 2040. Hyundai, Toyota, and VW har også planer om at lave flyvende biler.
Direktøren for Hyundai i Europa, Michael Cole kalder konceptet med flyvende biler for “en del af vores fremtid”. (BBC)

Der er et kæmpe marked for flyvende biler i nær fremtid (foto: Klein Vision)

For at må flyve under de gældende regulativer, skal hybridbilflyet dog kunne præstere at flyve uden uheld i flere år, inden det kan endeligt godkendes.

Dr Stephen Wright, seniorforsker inden for flyelektronik og fly, ved University of the West of England, beskriver AirCar som “kærlighedsbarn mellem en Bugatti Veyron og en Cessna 172”.

Wright udtaler sig i øvrigt positivt om Aircar, men understreger samtidig, at der skal virkelig mange flyvetimer til før man kan sige om den er sikker at anvende i større omfang.

Det er faktisk tidligere lykkes for et hybridbilfly at blive godkendt til flyvning i USA. Til gengæld dumpede Terrafugia som flyet hed i de crash-tests der kræves for biler.

Ved sidste års elektronikmesse i Las Vegas afslørede både UBER og Hyundai deres planer om at lave flyvende taxier. VW vil i første omgang lave deres flyvende biler i Kina. (CNN)

Der er sikkert flere der stiller sig tvivlende overfor en fremtid med flyvende biler, men ikke desto mindre ser vi allerede i dag 3 tech-milliardærer, der satser på rumturisme og allerede ar nået langt i planerne. “The Future is Now”

Klein Vision planlægger at lave en 4 personers udgave af AirCar og sandsynligvis også en amfibiemodel.

 

Relaterede artikler:

CO2 neutral supersonisk flyvning til alle steder i verden for 100 dollars: Nyt fly gør det muligt

Fremtiden for flyrejser lysner: Nyt CO2 neutralt brændstof og elektriske fly

NASA har frigivet forbløffende video af den dramatiske landing på Mars

 

Kilder: BBC, CNN, Klein Vision, CBS News.

 

 

Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil modtage de gode historier i din indbakke gratis.