Her er hvad covid-19 kan gøre ved dine lunger

Hvis man tror, at det kun er ældre svækkede personer, der er i reel risiko for covid-19 kan man godt tro om igen.

George Washington University Hospital offentliggjorde for nylig en 3D-video af en 59-årig coronavirus-patients lunger.

Videoen viser lungerne hos en mand, der ikke havde nogle symptomer få dage tidligere.

Animationen viser omfattende skader på lungerne hos en ellers sund 59-årig mand med højt blodtryk, udtaler chefkirurg Dr. Keith Mortman til CNN.

Siden patienten blev alvorlig syg, har patienten haft brug for en respirator, der hjælper ham med at trække vejret, men selv i den højeste indstilling er det ikke nok. Han har også brug for en anden maskine, der cirkulerer og derefter ilter hans blod, udtaler Dr. Mortman. (CNN)

“Dette er ikke en 70-80 år gammel, diabetisk patient med dårligt immunforsvar,” sagde Mortman. “Bortset fra højt blodtryk, har han ingen andre væsentlige medicinske problemer”.

Områder markeret med gult på videoen viser inficerede og betændte dele af lungerne. Når lungerne støder på en virusinfektion, begynder organet at forsegle virussen. Fra scanningen er det tydeligt, at skaden ikke er lokaliseret til et enkelt område, men i stedet dækker massive områder i begge lunger, hvilket viser, hvor hurtigt og aggressivt infektionen kan få fat, også hos yngre patienter.

“Jeg vil have folk til at se dette og forstå, hvad det kan gøre,” Udtaler Mortman. “Folk er nødt til at tage dette alvorligt.”

Patienten er stadig i kritisk tilstand på intensivafdelingen.

Det amerikanske Centers for Disease Control and Prevention angiver at 47 procent af dem, der bliver indlagt med covid-19 er mellem 20 og 54 år. Mens dataene fortsat viser højere dødsrater hos ældre patienter, kan yngre patienter lige så sandsynligt ende på hospitalet.

Det er endnu for tidligt at sige noget om langtidseffekterne af coronavirusset, men et mindre studie fra Hong Kong tyder på, at selvom man kommer sig over virusinfektionen er der risiko for nedsat lungefunktion bagefter.

 

Kilder: CNN og Cleveland Clinic, New York Post, Centers for Disease Control and Prevention.

 BLIV MEDLEM og få adgang til alle vores artikler - Klik her