Hvordan klarer jeg mig i den svære tid

Din livsstil og well-being er truet med coronavirus, nedlukning og folk der bliver ledige i stort antal.

Din livsstil i denne svære tid har Lifecoach Nathalie Dahl skrevet denne artikel om:

 

Påsken er lige om hjørnet og forårets varme minder os godt derom.

Påske er den største kristne højtid og en grundfortælling i vores kultur. Den handler om livets store spørgsmål og om nære menneskelige relationer – håb, forsoning, tilgivelse, tro på livet og et sundt og stærkt fællesskab. Et fællesskab, når vi er klar til at støtte hinanden i forskellige livssituationer, når man bliver svigtet, føler sig ensom, bliver syg eller er tæt på døden.

Ingen af os har prøvet at være i en situation, som Coronavirus har bragt os i. Situationen, som har fået os alle til at ændre vores rutiner og giver masser af frustrerende tanker og følelser.

Nu bliver det alt sat i et andet perspektiv. Alt er blevet meget mere stille og mere intenst.

Fysisk har vi ingen valg. Vi skal lytte til vores myndigheder og vente hjemme.

Mentalt kan du vælge mellem angst og læring.

Angst og negativitet generelt gør vores immunforsvar svagere og giver forstørret risiko for at blive smittet.

Læring.

Før var der ikke tid nok til at være sammen med familien og at være alene. Men nu tvinger Coronavirus dig til nærvær og bevidsthed, forståelse af dig selv, dine handlinger, mål og relationer til andre mennesker.

Arbejde plejer at tage megen tid i vores liv. Og lige pludseligt har man en pause. Det er svært for mange at være alene med sig selv.

“Jeg har ikke tid til mig selv”,- en meget brugt undskyldning, når man har travlt med arbejdsopgaver.

Nu har du tid.

“Jeg skal spare”, i tilfælde af at jeg mister arbejde, bliver syg … og så tegner man flere uønskede billeder for sig selv og familien. De tanker giver følelser af usikkerhed og angst, som forstærkes af de systematiske opdateringer om, hvor mange mennesker der er døde af virus, og hvor slem situationen er.

Hvordan kan du hjælpe dig selv med at beholde ro uanset situationen og styrke dig selv mentalt for at kunne støtte dem, som du elsker, og hvor det er mest nødvendigt?

Det er tiden til at kigge på sig selv og at få forståelse af hvem du egentlig er, i stedet for hvem du tror, du er, og hvad du har. Ændringerne inden i dig selv bringer ændringer omkring dig.

Her er få praktiske ting, som gør dit liv mere overskueligt:

Meditere og praktisere åndedrætsøvelser hver dag

Kombination af meditationer og åndedrætsøvelser er en livredder, der hjælper med at bevare balance og stå fast på dine fødder, selv når verden ser ud til at begynde at smuldre. Hvis du har angst, er du så meget mere nødt til at tilbringe mindst 15 minutter om dagen alene med dig selv.

Gør øvelserne en gang om dagen, og det vil ændre din dag. Hvis du gør det hver dag, vil det ændre dit liv.

Spis sundt

Drink nok vand og spis sundt. Din krop er det, du spiser. Spis lokalt og helst økologisk. Lyt til krop – hvad du vil spise – til de oprigtige ønsker i din krop. Spis langsomt og stop med at spise, når du ikke er sulten mere.

Vær dagligt i naturen

Få en bedre forbindelse med dig selv og få indre ro gennem naturen. Vær i naturen så ofte som muligt og brug maksimalt tid udendørs. Mærk denne tætte og fantastiske forbindelse på din egen krop.

Bed om hjælp

Find en coach, konsulent eller bare en, som er tæt på dig, der vil og kan støtte dig i dag. Betal dem penge eller giv noget tilsvarende til gengæld. Ved at investere i deres arbejde får du motivation til at afslutte den proces, du er begyndt på, og arbejd med dig selv. Hvis du ikke har penge nok, kan du deltage i gratis onlinekurser, eller tilbyde nogle tjenester til gengæld for deres arbejde.

Hjælp andre

Du kan give et råd, et opmuntrende smil, et kærligt blik, at lytte til en eller at gøre noget fysisk der, hvor der er et behov. Det behøves ikke være en økonomisk hjælp.

Lyt til musik, der giver dig energi

Lyd til klassisk musik, musik fra Tibetanske syngeskåle, anden meditations musik, som kan give dig indre balance, når du har brug for det. Vælg musik efter din stemning og få det bedre.

Udforsk dit potentiale

Livet er en åndelig rejse, hvilket betyder, at ethvert problem er en læring. Giv din tid til det, der åbner dit sind, hjerte og giver dig mulighed for at se bredere og dybere på livet. Lær at udvikle og ændre dine overbevisninger, din adfærd og dine vaner. Du kan udfordre dig selv og ændre dig til det bedre.

Du kan modstå de nuværende udfordringer ved at gøre det du kan lide.

Bevæg dig

“Bevægelse er livet” siger man. Praktiser yoga, gymnastik, dans osv. Aktivér din krops energi ved at øge din hjerterytme og forbedre blodgennemstrømningen. Du bliver også stærkere mentalt, efter at du har dyrket motion.

Vær taknemmelig

En følelse af taknemmelighed er en livline i de vanskeligste tider. Selv i de mest vanskelige tider kan du finde mange ting, som er værd at være taknemmelig for. Selv når du er i en tilsyneladende håbløs situation, skal du altid finde styrken til at sige “tak”.

Grin, leg og spøg
Tag ikke dig selv for alvorligt. Slip af med smerter ved hjælp af god humor, grin, lav sjov med sig selv, livet og med de nuværende udfordringer fordi ALT GÅR OVER.

Uanset om du er 20 eller 80 år gammel, kan du altid finde en masse ting at udforske og studere. Behold din nysgerrighed og stop ikke med at være begejstret for hvor smuk vores verden er, og hvor vidunderligt det er, at du er et menneske, der bor på denne planet, der flyver gennem universet med stor hastighed.

God Påske til dig og dine kære! Pas på jer selv!

Nathalie Dahl har lavet et produkt, som kan hjælpe dig med at afklare dig og din situation. Du kan arbejde hjemmefra i dit tempo og for penge, som alle har råd til. Se mere på: SKAB SELV DIT LYKKELIGE LIV™

 

Relaterede artikler:

Kan ”deep work” give os mentale superkræfter, og ændre vores liv?

En af de mest værdiskabende evner i vores samfund, er paradoksalt nok ved at blive en sjældenhed. Evnen til dyb koncentration er den egenskab, der i mange job skaber virkelig værdi…

Læs resten af …

 

 

Træn din hjerne til at yde sit ypperste og oplev succes i dit liv

Træn din hjerne til at være mere produktiv og opnå mere på kortere tid. Træn din hjerne til at arbejde smart.
Ny forskning viser, at man sagtens kan træne sin hjerne, både til at være hurtig og klog på samme tid.

Læs resten af …

 

 

Snyd din hjerne klog: Hvordan du bliver den bedste version af dig selv

Hvem har ikke ønsket at være den bedste version af sig selv også under pres. Det kan være afgørende i mange situationer, og der findes heldigvis nogle ret enkle metoder som kan “snyde” hjernen klog, selv i situationer hvor vi ofte er stressede….

Læs resten af…

 

 

 

 

 

 

Ledige lokaler Nyborg finder du bedst i Lindholm Business Center

 

Pancony Network viser dig ledige lokaler Nyborg der udlejes hos Lindholm Business Center

 

 

 

 

 

Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil modtage de gode historier i din indbakke gratis.