Træn din hjerne til at yde sit ypperste og oplev succes i dit liv

Træn din hjerne til at være mere produktiv og opnå mere på kortere tid. Træn din hjerne til at arbejde smart.
Ny forskning viser, at man sagtens kan træne sin hjerne, både til at være hurtig og klog på samme tid.

Hjernen er den vigtigste del af din krop

Hjernen styrer de forskellige funktioner i vores kroppe, for eksempel bevægelse, blodcirkulation, mavefunktion, nervefunktion og temperaturregulering.

Den er også ansvarlig for behandling og opbevaring af de oplysninger, vi støder på i vores liv. Som sådan er hjernen kontrolcentret i vores kroppe. Interessant nok kan vi træne hjernen, og få den til at være smartere og hurtigere.

Hvad kan man gøre for at træne sin hjerne? Lad være med at Multitaske

Mange tror at det er smart at multitaske og opnå en masse forskellige ting på samme tid. Multitasking bliver ofte opfattet som måde at gøre mere på i en kortere periode. Multitasking er hvor man udfører mange aktiviteter på samme tid i håb om at afslutte dem hurtigere.

Ifølge neurovidenskabsfolk er dette simpelthen en helt forkert myte. Multitasking forbedrer ikke ydeevnen på nogen måde. Hagemann og Fabritius er to videnskabsfolk, der har studeret multitasking i et neuralt perspektiv. Det område af hjernen, der er ansvarlig for at bevare ens opmærksomhed på noget, er kendt som den prefrontale cortex. På den anden side er det område, der er ansvarligt for at rette fejl, kendt som den forreste cingulatbark. Ved at undersøge hjernebetingelser hos forsøgspersoner fandt de, at gråt stof bevæger sig fra cingulatbarken til den præfrontale cortex under multitasking.

Dette betyder, at man muligvis kan udføre mange opgaver på én gang, men multitasking reducerer ens evne til at bemærke og rette de fejl, der uvægerligt opstår.

Derfor skal du udføre en opgave af gangen i stedet for at multitaske. Dette giver en meget mere optimal brug af din hjerne.

Dyb koncentration vil reducere og til sidst forhindre tanker der vandrer.

En af egenskaberne ved de menneskelige tanker er, at de vandrer. I de fleste tilfælde er vi omgivet af distraktioner, når vi arbejder på noget. Det kan være andre mennesker, et støjende miljø, kæledyr, smartphones, fjernsynet eller endda vores kære.

Hjernen bliver i stigende grad ude af stand til at fokusere på en ting, når der sker så meget omkring den. Derfor er det mest effektivt at anvende dyb koncentration.

Med dyb koncentration er du fuldt bevidst om det nuværende øjeblik og opgaven. Det kan beskrives som hyperkoncentration, hvor du så at sige dykker dybt ned i den problemstilling du ønsker at løse.

Få nok søvn

Den mest effektive måde at hvile den menneskelige hjerne på er gennem en god nats søvn.
Det er vigtigt for aktiviteter som celleregenerering. Dette fysiske fænomen findes selv i hjerneceller. Når dine neuroner regenererer og formerer sig, er du i stand til at se helt nye kreative løsninger på problemer, som du kæmpede med, mens du var vågen. Desuden eliminerer søvn forudindtagethed, og hjælper dig med at se et helt nyt perspektiv i dit liv. Ifølge Harvard-forskere er folk meget bedre i stand til at udtænke nye forbindelser i det man arbejder med. Således er et let hjernehack at få din søvn hver nat. Dette vil hjælpe dig med at tænke klarere og yde dit bedste hver dag.

Den vigtige træning

Vores hjerner er den centrale styringsenhed og den motor, der hver dag utrætteligt bringer dig nærmere dine mål.
Du er i stand til at opleve livet takket være hjernens aktivitet. Du kan øge din hjernekapacitet ved hjælp af dyb koncentration og gentagen træning. Træn din hjerne og gennem træningen vil du opleve større kognitiv præstation og mere succes med det du foretager dig

 

Kilder: Hagemann og Fabritius, Mentorweb.dk, Harvard University.

 

Relaterede artikler:

Kan ”deep work” give os mentale superkræfter, og ændre vores liv?

En af de mest værdiskabende evner i vores samfund, er paradoksalt nok ved at blive en sjældenhed. Evnen til dyb koncentration er den egenskab, der i mange job skaber virkelig værdi…

Læs resten af …

 

 

Det perfekte er overvurderet: Læring optimeres, når vi mislykkes 15% af tiden

For at lære nye ting, må vi undertiden mislykkes. Men hvad er den rigtige mængde af fiasko? Ny forskning ledet af University of Arizona foreslår et matematisk svar på dette spørgsmål …

Læs resten af …

 

 

Snyd din hjerne klog: Hvordan du bliver den bedste version af dig selv

Hvem har ikke ønsket at være den bedste version af sig selv også under pres. Det kan være afgørende i mange situationer, og der findes heldigvis nogle ret enkle metoder som kan “snyde” hjernen klog, selv i situationer hvor vi ofte er stressede….

Læs resten af…

 

 

 

 

 

 

 BLIV MEDLEM og få adgang til alle vores artikler - Klik her