Kunstig intelligens opfinder nyt kraftfuldt antibiotika mod resistente bakterier

Et paradigmeskifte i antibiotisk opdagelse og lægemiddeludvikling

Kunstig intelligens spiller en stadig større rolle i kampen mod sygdomme.

Forskere fra det anerkendte MIT universitet har ved hjælp af en kunstig intelligens udviklet et nyt kraftfuldt antibiotika, der dræber mange af de antibiotika resistente bakterier.

Forskerholdet brugte en såkaldt maskinlærings algoritme for at komme frem til medikamentet halicin.
I laboratorietests dræber stoffet mange af verdens mest problematiske sygdomsfremkaldende bakterier, herunder nogle stammer, der er resistente over for alle kendte antibiotika.

Computermodellen, der kan screene mere end hundrede millioner kemiske forbindelser i løbet af få dage, er designet til at udvælge potentielle antibiotika, der dræber bakterier ved hjælp af andre mekanismer end dem, der findes i eksisterende lægemidler.

Professor James Collins, MIT

”Vi ville udvikle en platform, der gjorde det muligt for os at udnytte styrken ved kunstig intelligens til at indlede en ny tidsalder for opdagelse af antibiotiske medikamenter,” udtaler James Collins, professor i medicinsk teknik og videnskab ved MIT.

”Vores tilgang afslørede dette fantastiske molekyle, som måske er et af de mere kraftfulde antibiotika, der er blevet opdaget.”

I deres nye undersøgelser identificerede forskerne også flere andre lovende muligheder for antibiotika, som de planlægger at teste yderligere. De mener, at modellen også kan bruges til at designe nye lægemidler, baseret på hvad den har lært om de kemiske strukturer, der sætter stoffer i stand til at dræbe bakterier.

Nuværende metoder til screening af nye antibiotika er ofte uoverkommeligt dyre, kræver en betydelig tidsinvestering og er normalt begrænset til et snævert spektrum af kemisk mangfoldighed.

”Vi står over for en voksende krise omkring antibiotikaresistens, og denne situation opstår ved, at et stigende antal patogener bliver resistente over for eksisterende antibiotika” udtaler James Collins til MIT News.

”Dette banebrydende arbejde betyder et paradigmeskifte i antibiotisk opdagelse og faktisk i lægemiddelopdagelse mere generelt,” udtaler Roy Kishony, professor i biologi og datalogi.

For nyligt udviklede en kunstig intelligens i Storbritannien på rekordtid en ny medicin mod OCD. Vi taler om 5 gange så hurtig udviklingstid på medikamenter i forhold til den normale udviklingstid, der ligger på omkring 5 år. Det lover godt for fremtiden, og måske også i udviklingen af et medikament mod coronavirus, som jo af gode grunde helst ikke skal tage 5 år.

Det nye medikament fra MIT er i stand til at dræbe 35 potentielt dødelige bakterier.

Ovenstående er primært uddrag fra en videnskabelig artikel fra MIT News.

 

Kilder: MIT News, BBC, nature.com, The Guardian, Financial Times.

 

Relaterede artikler:

Kunstig intelligens skaber på rekordtid ny medicin mod tvangslidelsen OCD

For første gang har kunstig intelligens opfundet medicin, der kan bruges på mennesker. Dette er ovenikøbet gjort på rekordtid i forhold til den normale arbejdsgang i udviklingen af ny medicin.

Læs resten af … 

 

Kina overtager på kunstig intelligens: Ufattelige summer og risici er på spil

USA, nærmere betegnet Silicon Valley, har hidtil stået som den førende spiller i udviklingen af kunstig intelligens. Meget tyder dog nu på, at det bliver Kina, som bliver den fremtidige supermagt, også på det område. Dette kan have store konsekvenser, ikke mindst for Danmark …   Læs resten af …

 

Klimakrisen og kunstig intelligens er tilsammen måske en enestående chance for mennesket

En af verdens førende eksperter indenfor kunstig intelligens, Kai-Fu Lee, fortæller, at vi indenfor de næste 5-15 år, bliver nødt til at tænke vores liv, og ikke mindst arbejdsliv, helt om…  Læs resten af …

 

 

Maleri af kunstig intelligens solgt for 432.000 $: Den nye Rembrandt og Mozart kommer fra kunstig intelligens

Et maleri lavet af kunstig intelligens er blevet solgt på auktion for 432.000 dollars ved Christie’s i New York.

Den kunstige intelligens har frembragt en række værker ved at sammenligne 15.000 kunstværker med sine egne frembringelser…

Læs resten af …

 

 

 

IMF: De store techfirmaer kan overtage bankverdenen med kunstig intelligens

Direktøren for Den Internationale Valutafond (IMF), Christine Lagarde, advarer mod, at de store tech firmaer kan komme til at dominere bl.a. verdens betalingssystemer ved hjælp af kunstig intelligens og indsamlingen af Big Data …   Læs resten af …

 

Kunstig intelligens overhaler mennesket om 10 år

De fleste der beskæftiger sig med kunstig intelligens, AI (artificial intelligence) forudser, at mennesket i en meget nær fremtid indhentes, og med ekspresfart overhales af kunstig intelligens …   Læs resten af …

 

 

 

 

 BLIV MEDLEM og få adgang til alle vores artikler - Klik her