Løbeællingen Duck Duck, som blev til en kæleand. En god historie fra ferielandet

Forfatter: Sine Rishede

 

En glad and. DuckDuck vil helst være tæt på hele tiden.

DuckDuck er en usædvanlig ælling. Dels fordi den er en indisk løbeand hvis livret er dræbersnegle, og dels fordi den er håndtam og meget kælen (se video nederst i artiklen).

DuckDuck er tre uger gammel og er blevet udruget af rugemoren Buttercup.

Buttercup blev desværre til aftensmad, da Mikkel ræv kom på uventet besøg.

Nu er DuckDuck alene i verden. Jeg har forsøgt at integrere den med jævnaldrende ællinger uden held. DuckDuck ser pludselig mig som sin mor og følger mig alle steder hen.

Når jeg går følger DuckDuck med. Forleden gik jeg en tur på et par kilometer og DuckDuck fulgte efter. Hele vejen gik den bag mig med en afstand på under 10 cm. Hvis jeg sætter mig på hug vil den helst ligge under mig. Sidder jeg og spiser ved bordet forsøger den at kravle under mine fødder.

DuckDuck er usædvanlig kælen; den er vild med at blive nusset på brystet og på sit næb. Det bedste den ved er at sidde og putte sig under min hage, når den får lov til at kravle op på min skulder.

DuckDuck skal have et nyt hjem og i disse dage forsøger jeg at finde en ny familie til den usædvanlige, og usædvanligt kælne løbeand.

 

 

Hvis jeg sætter mig på hug vil den helst ligge under mig

Fakta om Indiske Løbeænder:
Indiske løbeænder er flokdyr og knytter sig meget til en, da de ellers kan dø af ensomhed.

De holder din have fri for dræbersnegle og er meget nemme at passe. Løbeænder skal bruge vand til at snadre i og bade i. Et bassin kan gøre det, hvis du ikke har en sø.

De finder deres mad i din have, typisk regnorme og insekter og skal have supplerende kost (kyllingefoder) som de kan spise, hvis de ikke finder foder nok selv.

 

 

Se DuckDuck falde i svime over at blive nusset, mens den lytter til Aerosmiths “Don’t wanna miss a thing”.

 

God sommerferie…

 

 

 

 BLIV MEDLEM og få adgang til alle vores artikler - Klik her