Ordets magt – Tal mindre

Artikel af Nathalie Dahl – nathaliedahl.dk

Ordets magt
”Negative ord stammer fra negative tanker. Desværre kommer negative tanker lettere til os end positive. Hvis du har 10 ting, som fungerer godt for dig og en ting, som ikke fungerer, er dit fokus formentligt på det, som kunne være bedre. Tænker du mest på og taler mest om denne ene ting, som du ikke er tilfreds med? Det gør mennesker omkring dig også. Det er menneskeligt” – Nathalie Dahl

 

“Hver tanke udtrykt i ord er en kraft, vis handling er uendelig.” – L. N. Tolstoy

 

Coach og foredragsholder, Nathalie Dahl

Ord er vigtige for dig og dine omgivelser 

Et eksperiment med ord og planter viser interessante resultater: Testpersoner skulle tale til to ens store grønne planter. Den ene plante fik kun pæne og kærlige ord, den anden plante fik kritiske kommentarer og grimme ord. Efter 30 dage var den første plante stadig lige pæn, mens den anden var vissen og havde gule pletter på bladene.

 

Bandeord og negative ord har en negativ virkning
Bandeord, rettet mod en person, optages ikke kun af dennes ører. Ordets negativitet påvirker personen som helhed. Vibrationer fra bandeord og negative ord virker destruktivt og kan fører til fysisk og mental ubalance. Konsekvenserne kan blive dårlige nattesøvn, irritation, vrede og kronisk træthed. Dette gælder både for afsenderen af det talte ord og for modtageren. Ondskab, der vender udad, reflekteres også indadtil.

Positive ord forstærker dit selvværd
Når du har positive tanker om dig selv, er det lettere at rose dig selv. Din egenfortælling til dig selv, om dig selv kunne være, at du er: En vinder, en heldig person, en sund person. Når din selvopfattelse er positiv, bliver det lettere for omverdenen, at se dig som du ønsker at blive set.

Omvendt kan du miste dit selvværd, hvis du taler dig selv ned. Med sætninger som: “Jeg kan ikke klare det, jeg er ikke god nok, jeg er ikke dygtig nok til…” lægger du bånd på din tilværelse og sætter en stopklods for udforskning og udvikling af dit fulde potentiale.

 

“Hvis man konstant får at vide, at man er en gris, vil man begynde at grynte!”- lyder et gammelt russisk ordsprog

 

 

Når tvivlen melder sig
Uanset hvilket projekt du starter på, eller hvilket mål du sætter dig selv, er en af de vigtigste forudsætninger for succes at tro på det. Men det sker ofte, at tvivl ufrivilligt kryber ind i din bevidsthed. Så begynder du at stille smertefulde spørgsmål: “Kan jeg?”, “Jeg har så lidt tid, hvordan kan jeg klare det?”. Med en sådan ballast i form af tvivl og bekymringer, bliver det sværere at løse, selv almindelige problemer, og endnu sværere at opnå succes.
Ved at tvivle på dig selv og din manglende evne til at overvinde vanskeligheder eller rettere sagt, forsikre dig selv om, at alt ikke vil fungere, bliver det svært til at få det at fungere. Alle tanker, alle ord skaber usynlige billeder, som danner rammerne for din egenfortælling, dit livsprogram.

 

”Positive ord er en forudsætning for din succes. Vores liv er, det vi tænker på og det vi taler om.”- Den romerske kejser Marcus Aurelius

 

Succesfulde gentagelser

Her er nogle eksempler, som du kan bruge til at ændre dit liv i positiv retning, hvis du gentager dem, som passer til dine behov, flere gange om dagen. Det virker bedst, hvis du siger sætningerne med følelse.

Jeg er rolig.
Jeg har det godt.
Min krop er afslappet.
Jeg føler ro og balance.
Jeg er glad og jeg hviler i mig selv.
Jeg har nok tid og energi til alle mine dagsopgaver.
Mit sind og underbevidsthed hjælper mig med at åbne alle døre.
Jeg er stærk.
Jeg kan klare det.
Alt vil fungere for mig.

Tal mindre – få mere energi og mindre stress
Tale er oversættelsen af vores tanker og vibrationer til ord og lyd.

En af grundene til, at vi er så trætte i dag og ikke når så meget, som vi gerne vil, er at vi taler for meget. Hvis du formindsker det antal ord, som du bruger i løbet af dagen til det halve, kan du mærke det på din energi. Du bliver mere frisk næste dag.
Hvis du bliver mere bevidst om, hvad du taler om og hvem du taler med i løbet af dagen, får du mulighed for at lære dig selv bedre at kende. Med bevidsthed bliver det lettere og starte de positive ændringer i livet, som du hidtil har udsat på ubestemt tid.

Naturligvis er ord alene ikke nok. Du skal også gøre noget for at være den person, du gerne vil være. Begynd med at behandle andre, som du selv vil behandles. Overhold dine aftaler og hold fokus. Det er lige så vigtigt som ord for at opnå livssucces.

 

 

Relateret artikel:

Boost dit humør, selvværd og præstationer: Metoder og videnskaben bag


 

 

 

 

Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil modtage de gode historier i din indbakke gratis.