5 gode corona nyheder af betydning

Mobilisering af alle gode kræfter

Coronakrisen er på ingen måde toppet endnu, men forskningsverdenen er gået op i gear og samarbejder på tværs af landegrænser med nye lovende metoder til at imødegå den ødelæggende sygdom.

Ydermere er fremstillings-virksomheder i flere lande i gang med at lynomstille deres produktion, så nødvendigt hospitalsudstyr ikke kommer til at mangle. Siden 2. verdenskrig har man ikke set en lignende omstilling, og det lover godt for håndteringen af krisen.

1 . Israelske forskere har fundet en metode, der betyder at man kan teste flere på samme tid.  Sundhedspersonale kan derfor potentielt speede testprocessen betydeligt op. Det er en teknik, der går ud på, at man kan screene 60 patientprøver på en gang, frem for en af gangen.

2. Amerikanske forskere er nået så langt med en ny vaccine, at man allerede er i gang med at teste den nye vaccine på frivillige. Det er forsøg, der foregår på Kaiser Permanente Washington Research Institute i Seattle. En masseproduceret vaccine ligger dog et år fremme.

3. Alkoholdestillerier er flere steder i verden i gang med at omstille deres produktion til håndsprit, ligesom mange virksomheder er i gang med at omstille dele af deres produktion til nødvendigt hospitalsudstyr. En lignende omstilling så man sidst under 2. verdenskrig, og det går endnu hurtigere nu.

Behandlinger med eksisterende medicin er lovende

4. Australske forskere har sandsynligvis fundet en effektiv behandling mod coronavirusset.
”Både i reagensglas og i de første patienter fik behandlingen med to typer kendt medicin coronavirus til at forsvinde, oplyser forskere på Queensland universitetet i Australien. Nu begynder de med hurtige og større forsøg. (Berlingske)

“Lægemidlerne blev givet til nogle af landets første COVID-19 patienter, hvilket resulterede i forsvinden af ​​virus og fuldstændig bedring fra infektionen” fortalte forskerne. (News.com.au)
Behandlingen er en blanding af malariamedicin og anti-HIV medicin.

5. Sydkorea har allerede knækket coronakurven og har nu flere, der bliver helbredte end der bliver smittede. Der er færre end 100 nye smittede mange dage i træk rapporterer Reuters.

Selvom coronakrisen kommer til at hærge en rum tid endnu er der ingen tvivl om, at den samlede indsats man ser verden over i disse uger, vil betyde nye løsninger og metoder. Løsninger som også vil betyde, at man ved en 2. bølge vil stå langt stærkere.

 

Kilder: Berlingske, Reuters, News.com.au.

 

Relateret artikel:

Kunstig intelligens opfinder nyt kraftfuldt antibiotika mod resistente bakterier

Kunstig intelligens spiller en stadig større rolle i kampen mod sygdomme.

Vi taler om 5 gange så hurtig udviklingstid på medikamenter i forhold til den normale udviklingstid …

Læs resten af …

 

 BLIV MEDLEM og få adgang til alle vores artikler - Klik her